Представете си, че притежавате голяма офис сграда или производство. Искате

...
Коментари Харесай

Elvaco - умните решения пестят време и средства

Представете си, че притежавате огромна офис постройка или произвеждане. Искате да следите потреблението на ток, вода, парно или газ и уредите ви " да приказват " един език. Досега това беше сложна задача, защото постоянно компаниите за комунални услуги работят с избрани снабдители на уреди, които употребяват затворени протоколи за връзка. Това към този момент няма да е проблем, а решението идва от шведската компания Elvaco, която има 35-годишен опит в oтчитането и обработката на измервателни данни. Компанията е част от развиващия се и разнороден пазар на уредите с " отворени " протоколи за връзка и предлага благоприятни условия за всеки бизнес или комунално сдружение.

Elvaco e профилирана в региона на енергийната съгласуваност и инфраструктура с 2000 клиента по целия свят и пазарно наличие допълнително от 50 страни - с офиси в Испания, Германия и Англия и професионална партньорска мрежа в доста страни. Компанията работи към този момент и в България, като за страната ни и за района на Балканите дава отговор българката Горица Науверк, което спомага за бързата и лесна връзка и намирането на навременни решения за бизнеса. Elvaco предлага хардуерни и софтуерни решения за разбор и оптимизация на разноските и фактуриране на крайния консуматор.

Компанията разполага с богат избор от интелигентни устройства за събиране и обработка на данните до Cloud системи и услуги. Информацията може да се предава както през Ethernet, по този начин и през мобилната GPRS/GSM/LTE мрежа непосредствено в сървъра на клиента или просто под формата на подготвен доклад по e-mail, което предлага еластичност на решението и отстранява нуждата от Walk-by или Drive-by отчитане. А това е изключително значимо както за бизнеса, който се занимава с предлагането на услуги, по този начин и за фирмите от сферата на производството или комуналните сдружения.
Шведска формула за триумф
Оборудването, което се предлага от Elvaco, дава независимост на избора на производител на измервателните уреди без значение от това какви са те - дали става въпрос за премерване на вода, ток, парно или газ.

Как става това? Мерителите, било то водомери, топломери, електромери или газомери, работят с OMS (Open Metering System) протокол на връзка, да вземем за пример M-Bus или WM-Bus, който дава опция за стандартизация на цялата система посредством прочитането им единствено благодарение на едно-единствено съоръжение. Всички данни се доставят в един протокол - M-Bus или WM-Bus, като Elvaco дава и опция за конвертирането му в ModBus, JSON, DLMS или REST. Това води до икономисване на разноски и компликации при интеграцията в крайните системи (BMS или HES - Head-End-System).
Да контролираш разноските си - това към този момент не е проблем
Едни от безконечните проблеми - по какъв начин да се управляват разноските и да се локализират течовете, намират своето решение с продуктите и услугите на Elvaco.
Smart Home Когато домът става по-умен, разноските за ток и вода могат да намалеят
В платформата elvaco.evo шведската компания предлага на своите клиенти визуализация и разбор на данните с варианти за съпоставения на потреблението, задаване на гранични стойности за локализиране на течове, погрешно инсталирани уреди и операции или пък пространства с огромни разлики в температурата. В услугата влиза както надзор на получените в облака данни с опция за запазване до няколко години, по този начин и даване на информацията под формата на подготвен файл за интеграция в системите за фактуриране.

Допълнителният портал My Energy пък дава опция на битовите консуматори да наблюдават почасово разхода си на газ, сила, ток или парно без особени старания както в левове, по този начин и в количество.

Elvaco подсигурява изцяло отчитане и обезпечаване на първокласен транспорт на измерените данни, с което оказва помощ на бизнеса не просто да обмисля решения за енергийна успеваемост, а действително да работи за постигането на по-ниски разноски.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР