Представете си, че планирате еднодневна екскурзия до Крушунските водопади или

...
Представете си, че планирате еднодневна екскурзия до Крушунските водопади или
Коментари Харесай

Google Maps вече ще показва и опция за най-екологичния маршрут в България

Представете си, че планирате еднодневна екскурзия до Крушунските водопади или посещаване на Копривщица, което изисква няколко часа пътешестване. За да изберете маршрута си, отваряте Гугъл Maps, който предлага голям брой варианти за навигация, в това число пешеходни, велосипедни и направления с публичен превоз. Предвид продължителността на пътуването, най-логичният вид е да шофирате и незабавно търсите най-бързия маршрут.

Но какво би станало, в случай че имаше и друга опция: маршрут, който ще ви отнеме девет минути повече, само че ще спести съвсем 30% от упования разход на гориво?

Гугъл Maps показва: Най-екологичните направления в Европа

Това към този момент е допустимо с помощта на опцията за екологични направления в Гугъл Maps, която от през днешния ден се вкарва в близо 40 страни в Европа, в това число България. Чрез опцията за най-екологичен маршрут потребителите могат да изберат вид усъвършенстван за по-нисък разход на гориво, което оказва помощ за спестяването както на пари от гориво, по този начин и за понижаване на въглеродните излъчвания - нещо, което е значимо за от ден на ден хора. Според отчета на Statista за 2022 година автомобилният превоз е най-големият източник на въглеродни излъчвания в цяла Европа.

От през днешния ден, като се изключи че ще демонстрира най-бързия маршрут, Гугъл Maps ще демонстрира и най-икономичния, при положение, че той не е и най-бързият. Само с няколко докосвания потребителите могат да видят относителната спестовност на гориво и разликата във времето сред двата маршрута и да изберат този, който е най-подходящ за тях. Ако предпочитате постоянно да избирате най-бързия маршрут, без значение от всичко, това също е допустимо, като се контролират желанията в Настройки.  

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР