Представете си, че огромна компания току-що е купила вашия работодател

...
Представете си, че огромна компания току-що е купила вашия работодател
Коментари Харесай

Една от най-големите IT компании започна масови съкращения, в българския офис работят 1700 служители, които тръпнат в очакване

Представете си, че голяма компания преди малко е купила вашия шеф за милиарди и първото нещо, което прави е да редуцира над 2800 души, преди да каже на всички останали да се върнат в офиса. Точно това е направила Broadcom след придобиването на VMware.

Още през 2022 година Broadcom – компания, известна с проектирането и производството на полупроводникови артикули разгласи проектите си да купи компанията за облачни калкулации и виртуализация VMware в договорка с пари и акции на стойност почти 61 милиарда $. Сделката предвиждаше също по този начин Broadcom да поеме дълга на VMware в размер на 8 милиарда $, написа профилираният уебсайт kaldata.com.

Припомняме, че на 23-ти ноевмри Broadcom съобщи, че е приключила придобиването на VMware на. Както постоянно се случва при сливания, едно от първите дейности, подхванати от Broadcom бе да извърши всеобщи съкращения в преди малко закупената компания.

Най-малко 2837 чиновници на VMware в няколко страни ще изгубят работата си, само че под опасност може да се окаже още по-голяма част от всичките 38 300 чиновници на VMware в международен мащаб, а да не забравяме, че единствено в България за компанията работят 1700 души.

Ако това не е задоволително, с цел да разгневи чиновниците на VMware, тези, които не са били уволнени са получили ултиматум от основния изпълнителен шеф на Broadcom Хок Тан:

" Ако живеете в радиус от 50 благи от офиса, идвайте в офиса. Сътрудничеството е значимо и е основна част от поддържането на културата с вашите сътрудници “ сподели той.

VMware от дълго време е компания, която е другарски настроена към работата от у дома, което е радикално друго от политиката на Broadcom, която е толкоз срещу работата от у дома, че през април 2020 година подреди на чиновниците си да се върнат в офиса, макар заповедта на щата Калифорния за оставане у дома.

Малко са въпросите, които са провокирали подобен раздор сред чиновниците и работодателите както работата от у дома. Много компании дадоха обещание на чиновниците си, че практиките за отдалечена работа, въведени по време на пандемията ще бъдат непрекъснати, само че от ден на ден компании, в това число Amazon, Roblox, Гугъл и IBM споделиха на чиновниците си, че могат или да се върнат в офисите, или да си намерят друга работа.

Напоследък ставаме очевидци и на от ден на ден отчети за изгодите от работата в офиса и минусите на отдалечената работа, включително този, който демонстрира 18% спад в продуктивността на хората, работещи от у дома. Принуждаването на чиновниците да се върнат назад в офисите обаче докара до митинги и петиции против този ход. Това не е изненадващо, като се има поради, че някои хора споделят, че избират да изоставен или да понижат заплатата си, в сравнение с да се върнат в офиса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР