Представете си, че е 19:25 и се прибирате вкъщи (сами,

...
Представете си, че е 19:25 и се прибирате вкъщи (сами,
Коментари Харесай

Ако обичате, отделете 2 минути и прочетете това. Спасява животи

Представете си, че е 19:25 и се прибирате у дома (сами, схваща се) след извънредно тежък работен ден. Много сте изтощени и смутени.

Внезапно стартирате да изпитвате мощна болежка в гърдите, която стартира да се популяризира в ръката ви и до челюстта ви. Вие сте единствено на пет километра от най-близката болница до вашия дом.

За страдание не знаете дали можете да я достигнете. Минали сте курс по първа помощ и компресия на гръдния панер, само че учителят, който преподавал курса, не ви е споделил по какъв начин да го извършите сами.

КАК ДА ОЦЕЛЕЕТЕ ПРИ ИНФАРКТ, КОГАТО съдебна техническа експертиза САМИ?

Тъй като доста хора са сами, когато настъпи сърдечен удар, човек има единствено към 10 секунди, преди да загуби схващане, откакто сърцето му стартира да бие неравномерно и стартира да усеща, че ще припадне.

Въпреки това, такива жертви могат да си оказват помощ сами, като кашлят неведнъж и доста пламенно.

Преди всяка кашлица поемете надълбоко въздух. Кашлицата би трябвало да е дълбока и продължителна, като че ли изкашля слуз от дълбините на белите дробове.

Вдишването и кашлянето би трябвало да се повтарят почти на всеки 2 секунди без спиране, до момента в който дойде помощ или до момента в който почувствате, че сърцето още веднъж е почнало да бие обикновено.

Дълбоките вдишвания доставят О2 в белите дробове, до момента в който кашлицата притиска сърцето и поддържа циркулацията на кръвта. Компресивният напън върху сърцето също му оказва помощ да възвърне естествения си темп. По този метод жертвите на инфаркт могат да стигнат до болничното заведение.

Кажете на допустимо най-вече хора за това. Това може да им избави живота!!! Кардиолозите споделят, че в случай че всеки, който получи това известие, го изпрати непринудено на 10 души, това ще избави най-малко един живот.

Вместо да изпращате смешки, апелирам, изпратете това известие, което може да избави живота на човек.

Ако това известие се върне при вас повече от веднъж…моля, не се дразнете…напротив, би трябвало да се радвате, че имате доста другари, които се грижат за вас и не престават да ви припомнят по какъв начин да се справите със сърдечна офанзива.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР