Предсрочното гласуване за междинните избори в САЩ през ноември започна

...
Предсрочното гласуване за междинните избори в САЩ през ноември започна
Коментари Харесай

Предсрочното гласуване за междинните избори в САЩ през ноември започна по места

Предсрочното гласоподаване за междинните избори в Съединени американски щати през ноември стартира по места през вчерашния ден, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че това е белязало формалното начало на изборния сезон, като вниманието ще бъде концентрирано върху това дали републиканците ще съумеят да запазят своя надзор върху Конгреса.

Според изследвания на публичното мнение конкуренциите за доста места в Сената и Камарата на представителите са прекомерно оспорвани, с цел да бъдат давани прогнози.

Демократите се надяват на така наречен " синя вълна ", която да им донесе болшинство в най-малко една от двете камари на Конгреса. Това би осигурило на опозиционната партия повече благоприятни условия за управление и възпрепятстване на президента Доналд Тръмп и републиканците.

Тръмп постоянно организира манифестации под лозунга " Да създадем Америка още веднъж велика ", с цел да поддържа претенденти на Републиканската партия.

Междинните избори в Съединени американски щати ще бъдат създадени на 6 ноември. Предсрочното гласоподаване обаче към този момент стартира в Минесота и Южна Дакота се готви да я последва. През идващите дни още няколко щата ще разрешат на гласоподавателите да упражнят правото си на избор предварително.

Иначе акциите за първичните избори на двете съществени партии в Съединени американски щати са в цялостен ход от няколко месеца.

На този декор, вниманието на страната остава фокусирано върху номинирания от президента за нов член на Върховния съд Брет Кавано, който бе упрекнат от жена в полово посягане през 80-те години на предишния век, отбелязва още ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР