Предсрочните президентски избори в Киригизстан ще се състоят на 10

...
Предсрочните президентски избори в Киригизстан ще се състоят на 10
Коментари Харесай

Предсрочните президентски избори в Киргизстан са насрочени на 10 януари

Предсрочните президентски избори в Киригизстан ще се състоят на 10 януари 2021 година, съобщи ТАСС, цитирайки информация, дадена на организацията, от представителя на ЦИК Руслан Изреков.

След парламентарните избори, създадени на 4 октомври, в Киргизстан започнаха митинги на последователи на партиите, които не влязоха в парламенти. Стигна се до вълнения. ЦИК разгласи ризултатите от изборите за недействителни и назначи наново гласоподаване на 20 декември. Оставки подадоха ръководителят на Народното събрание и министър председателят. Избрани бяха нови ръководители на тези органи на властта. На 15 октомври оставка подаде и президентът Сооронбай Жеенбеков и това наложи насрочването на нови избори за президент.

Междувременно депутатите взеха решение предварителните парламентарни избори да се състоят не по-късно от 1 юни 2021 година

нтарни

Сега пълномощията на държавен глава извършва Садир Жапаров, освободен от протестиращите от пандиза. Той бе определен и за министър-председател, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР