Предсрочните парламентарни избори вече са в историята. За трети път

...
Предсрочните парламентарни избори вече са в историята. За трети път
Коментари Харесай

Изборите във Врачанско: Шампиони, зайчета и лилипути

Предсрочните парламентарни избори към този момент са в историята. За трети път гласоподавателите трябваше да дадат своя избор за препоръчаните претенденти от политическите партии и обединявания. Този път обаче хората не излязоха да гласоподават и с това демонстрираха своето отношение към имената, включени в листите за депутати. Има и предполагаем вид вотът да е естествен, само че да наподобява неудовлетворителен поради старите изборни описи, които изкривяват визията за интензивността. Все отново надвива чувството, че политическите играчи за следващ път подцениха мнението на обществото, на което му писна от предлаганото му постно меню.
Във Врачанско се откроиха няколко типа акции, които зарадваха едни, а разплакаха други. Ето по какъв начин видя дейностите на партиите екипът на организация BulNews.

ГЕРБ
През миналите години Петя Аврамова се трансформира в сполучлив професионален политик и това изключително пролича по време на последната акция, която беше шампионска. Тя за следващ път се вслуша в препоръките на опитни пиар експерти, които знаят пътя към успеха. Противоепидемичните ограничения не ѝ попречиха да посети всяко селце в региона, където постави старания да притегли още хора за своята идея. През цялата акция се раздаваха запалки, писалки, килимчета за компютърни мишки, календарчета и още какво ли не, които влизаха в разнообразни офиси и домове. Аврамова беше разпределила вярно медийната си политика и не разчиташе единствено на обществените мрежи, с цел да доближи до гласоподавателя. В листата след нея бяха сложени все мощни индивидуалисти, които способстваха за успеха на ГЕРБ със солидно количество преференции. Затова няма никаква изненада, че харвардското цунами не съумя да я опустоши. Ако някой смята, че е елементарно да се съберат на избори 15 500 гласа, дано да се опитва.

Политическа партия
На другия полюс бе сбирщината, обединена от персоналната магия на Кирил Петков и Асен Василев. Напълно непознати за обществото хора бяха подредени в листа като буркани в мазе и такива си останаха до края на акцията. Начело на тази разпасана команда бе сложена световнонеизвестната Деничка Симеонова, която наподобява добричка, само че за съсед на лозе. Нито един от тези хора не организира даже една среща с компании или гласоподаватели освен в региона, само че и във Враца. Скриха се от гласоподавателите и единственото място, където можеха да бъдат забелязани, беше фейсбук. Не организираха никаква медийна акция и това евентуално се дължи на неналичието на самочувствие и опит да застанат пред публицисти. Звездният им момент беше идването в града на Кирил Петков, когато Деничка и останалите от листата подскачаха към него като зайчета към Кумчо Вълчо. В естествена страна тези освен не биха влезнали в Народно заседание, само че въобще е противоречиво дали някой би ги позволил до каквато и да е позиция в политически план. Очевадно беше, че не употребяват препоръките на пиар експерт, защото от самото начало Деничка дефилираше с подправена усмивка, която издава напрежението, под което се намира нежната ѝ душичка. Връх в несъответствуващото ѝ обществено държание, бе в дните, в които се появяваше облечена в тесни кожени панталони, които мощно напомняха на хората за стила на елитна продажница. Във Враца взеха мандат с помощта на вълната, вдигната от новия план на Кирил Петков и Асен Василев. Заслугата им за получените 12 885 гласа от врачанската листа е ZERO. И краставо магаре да бяха поставили отпред във Враца, и то щеше да влезе в парламента…

Българска социалистическа партия
Ако в някоя партия нещата по време на предизборната акция бяха по-зле, това е Българската социалистическа партия. Със забележителен садизъм Корнелия Нинова за повторно изпрати за лидер на листата своето пуделче Александър Симов. Почти цялата локална конструкция беше срещу този лилипут да идва във Враца, само че никой не зачете мнението им. Обичащият да се показва за публицист Сашо Симов се потвърди като най-калпавият лидер на листа в цялата история на Столетницата. Изгонен с тояги от Смолян, той кацна в града на орлите, само че не му пораснаха крила и си остана влечуго. Никаква медийна политика, никакви срещи - с дребни изключения, с приятели, никакви обществени изяви. От централата в София го изпратиха с цялостни дисаги и е доста забавно какъв доклад е показал за изразходените средства, откакто не похарчи нито лев по време на акцията. Дребен, самовлюбен, със самочувствие, което не дава отговор на действителността и единствено едно качество - правилен на Корнелия Нинова. За страдание в политиката тази кучешка преданост не стига да получиш уважението на хората. И гласуването на врачанските приятели го потвърди за следващ път. На парламентарните избори на 4 април лидерът на листата Анастас Попдимитров събира 12 753 гласа, само че все пак бе отхвърлен от първото място. За идващия избор на 11 юли във Враца бе изпратено джуджето Сашо Симов, който не си мръдна пръста в акцията и Българска социалистическа партия се срина на 9 698. Въпреки спада от 3000 гласа, през октомври проваленият Симов още веднъж бе наложен на локалните социалисти. И закономерно този път разгромът е реалност. Партията получи унизителните 6 784 гласа, като Симов събра смешните за лидер на за алената листа 351 преференции. Оставката на Корнелия Нинова дава вяра на другарите, че това политическо неразбирателство повече в никакъв случай няма да припари във Враца. Халал да му е мястото в Народното събрание!

Движение за права и свободи
Възможно ли е във врачанска област да не живее нито един турчин и все пак Движение за права и свободи да завоюва 4 924 гласа и от горната страна на всичко да вземе и мандат? Резултатите от последните парламентарни избори демонстрират, че отговорът е "Да ". И това не е с помощта на харизмата на дългогодишния регионален ръководител Борислав Банчев. За повторно за лидер на листата бе изпратен Цветан Енчев. Джобният политик евентуално има качества, само че те не са в партийната област. Известният като познавач на женската хубост претендент не организира никаква медийна акция и единствените му прояви бяха във ведомствения турски уебсайт на Борко Банчев. Медията с несвоевременно име обаче не се чете от никой, с изключение на от работещите там и горе-долу от притежателя, и закономерно посланията на Енчев останаха загадка за обществото. Водачът на листата организира няколко срещи в региона, само че те бяха най-вече в циганските махали, за да се откри кои от неговите хора са задържани, кои с предупредителни протоколи и кои ще окажат поддръжка на Движение за права и свободи в изборния ден. Полицията сякаш нападна търговците на избор в региона, само че извоюваните от партията на Ахмед Доган 4 924 гласа демонстрират, че органите на реда имат още доста работа. Иначе по тази скица ще не престават да влизат народни представители от Враца, които никога не са изборът на хората, а на парите. Глад мори добитъка.

За останалите партии остана удоволствието да запишат в историята си присъединяване в парламентарен избор, без да са постигнали някакъв незабравим триумф. Някои от кандидат-депутатите използваха акцията, с цел да покажат новите си облекла, само че това явно не е задоволително да ги вкара в огромната политика. Колкото по-скоро някои от обичайните играчи проумеят, че към този момент са достигнали тавана на своите благоприятни условия, толкоз по-бързо ще настъпи ободряване на техните листи. А по-късно триумфът е на една ръка разстояние…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР