Предсрочните парламентарни избори ще са на 2 април, обяви президентът

...
Предсрочните парламентарни избори ще са на 2 април, обяви президентът
Коментари Харесай

Радев: Предсрочните парламентарни избори ще са на 2 април

Предсрочните парламентарни избори ще са на 2 април, разгласи президентът Румен Радев преди отбелязването на 60-годишнината на „ Технотест “ АД в Централния боен клуб в София.

Разпускането на Народното събрание ще се случи на 3 февруари, петък.

„ Отчитайки техническите провокации пред ЦИК, за които всички към този момент разбрахте, изборите ще бъдат на първата допустима дата, в която няма да има риск за машинното гласоподаване. За да бъде спазен законът, който повелява, че всеки български жител би трябвало да може да избира дали да гласоподава на машина или с хартия “, изясни президентът.

Радев се надява оставащото време да бъде употребявано от депутатите и те да потвърдят, че битката с корупцията, Планът за възобновяване и резистентност, европейската интеграция са действителен приоритет, а освен предизборни обещания.

Президентът отхвърли да разкрие ще има ли промени в състава на служебния кабинет, само че изясни, че ще беседва с всеки министър.

„ Надявам се Народното събрание да отдели внимание на значимите закони – антикорупционния, за надзор на основния прокурор и останалите закони от Плана за възобновяване, които са в напреднала фаза “, настоя той.

За мненията от Скопие през последните дни Радев означи, че в този момент е ясно за какво се е борил толкоз правата на македонските българи да бъдат предпазени в конституцията на страната и това да е наложително изискване за започване на договарянията за присъединението им в Европейски Съюз.

„ Република Северна Македония не е и почнала договарянията, още не е отворила вратата за стаята, в която се водят тези договаряния. Очаквам институциите на РСМ да потвърдят освен че не са част от антибългарската акция, това към този момент не е задоволително. Крайно време е да потвърдят, че се борят интензивно против тази акция “, разяснява президентът.

Той акцентира, че в обстановката ще бъдат задействани всички европейски механизми, тъй че на тази „ антибългарска ненавист и нервност да се постави край “.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР