Предсрочните избори в Турция за президент и парламент вече започнаха.

...
Предсрочните избори в Турция за президент и парламент вече започнаха.
Коментари Харесай

Предсрочните избори в Турция за президент и парламент започнаха

Предсрочните избори в Турция за президент и парламент към този момент започнаха. Макар вотът в страната да е идната неделя, от през днешния ден в продължение на три дни във външните дипломатически корпуси по света, могат да гласоподават всички турски гласоподаватели, живеещи отвън Турция. В България вотът се организира в Пловдив, Бургас и София, оповестява bTV.

В консулството в Пловдив  гласуват хора от седем пловдивски области - Смолян, Кърджали, Хасково и други

Гласуват най-вече предприемачи, студенти и хората с двойно поданство. 29-годишният Юсуф е един от първите дали своят вот. Казва, че желае смяна и по думите му сега хората не се доверяват на страната Турция.

Севинч Картал е с двойно поданство. Също желае смяна.  „ В момента нещата не са доста добре в Турция. Като развиване за младите и всичко като цяло, по тази причина и взехме решение, че тук е по-добрият вид, само че и не оставяме и Турция без контрол ”, сподели тя.

От консулството в Пловдив споделят, че чакат към 500 души да дадат своя глас по време на изборите. Толкова са дали своят вот на референдума предишния път.

„ В региона на пловдивското консулство имат право да гласоподават 2 800 души, само че могат да дадат своя избор и в Бургас и София, в случай че са намират наоколо. Разкрити са пунктове също и в Капъкуле -на границата, за облекчение ”, уточни Хюсеий Ергани, общоприет консул на република Турция в Пловдив.

Изборният ден ще продължи до 21 часа.

До обяд висока изборна интензивност има в Бургас – за час там са дали своят вот толкоз хора, колкото на последния референдум.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР