Предсрочните избори в Нидерландия ще се проведат на 22 ноември,

...
Предсрочните избори в Нидерландия ще се проведат на 22 ноември,
Коментари Харесай

Изборите в Нидерландия са насрочени, България в Шенген може да се забави

Предсрочните избори в Нидерландия ще се проведат на 22 ноември, съобщи в петък краткотрайният министър на вътрешните работи Ханке Бруинс Слот, представен от " Ройтерс ".

България и Румъния се надяват на ново гласоподаване на кандидатурите им за влизане в Шенген до края на годината. Испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз е насрочило последното събиране на министрите на външните работи, които могат да вземат решение по въпроса за 4 и 5 декември.

Нидерландия, която наложи несъгласие на България поради проблеми със спазването на върховенството на правото, най-вероятно до тогава няма да има постоянно държавно управление, което да гласоподава за възможна смяна на позицията.

В изявление за БНР в четвъртък нидерландският евродепутат София Ин `T Велт предизвести, че в случай че разширението на Шенген бъде включено в лист на политически противоречиви въпроси от главните партии, служебното държавно управление няма да има пълномощия да промени позицията на Нидерландия. Списъкът ще е подготвен през първите две седмици на септември, сподели Ин `T Велт.

Тя предвижда дълъг развой на образуване на новото държавно управление, който може да отнеме и половин година.

 Падането на държавното управление в Нидерландия може да забави България за Шенген Падането на държавното управление в Нидерландия може да забави България за Шенген

По-рано този месец министър председателят Николай за премахване на проблемите, поради които Хага не разреши на България да влезе в Шенген през декември.

Предсрочните избори през ноември ще са първите от 2006 година насам, в които министър председателят в оставка Марк Рюте няма да управлява своята консервативна Народна партия за независимост и народна власт (VVD).

Рюте разгласи, че се отдръпва от политиката след четири мандата като министър председател, откакто на 8 юли връчи оставката на съдружното си държавно управление на краля. в Нидерландия.

Други огромни партии също ще имат нови водачи, откакто министърът на финансите Сигрид Кааг и външният министър Вопке Хоекстра също оповестиха, че няма да вземат участие в изборите, написа " Ройтерс ".

Четирипартийната коалиция на Рюте ще остане като служебно държавно управление до образуването на нова администрация след изборите.

Освен ветото на Нидерландия България би трябвало да се оправи и с отхвърли на Австрия да я пусне в безвизовото пространство. Виена спря и Румъния по пътя към Шенген през декември, след решение двете страни да не бъдат разделяни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР