Предсрочните избори ще са на 5 март 2023 година.Това обяви

...
Предсрочните избори ще са на 5 март 2023 година.Това обяви
Коментари Харесай

Петър Петров, “Възраждане”: Предсрочните избори ще са на 5 март 2023 година

Предсрочните избори ще са на 5 март 2023 година.

Това разгласи в предаването " Референдум " по. Българска национална телевизия депутатът от " Възраждане " Петър Петров.

 

Той се стимулира, че партиите на желаят да ръководят в идващата тежка зима, а разтеглянето на парламентарната процедура по връчването и връщането на мандатите ще завърши при започване на януари, когато президентът Радев ще разпусне 48-Ото Народно заседание.

 

Скептицизъм във връзка с триумфа за сформиране на държавно управление изрекоха Тома Биков и Кристиан Вигенин, съгласно които по-вероятна е опцията да не се сформира кабинет.

 

Тома Биков съобщи, че тази партия, която ще сформира кабинет, ще би трябвало да направи огромна политическа жертва, за което се изисква огромна политическа отговорност.

 

Възможно ли е да се сформира държавно управление в това Народно заседание е и въпросът в социологическото изследване на " Алфа рисърч ", направено особено за предаването.

 

Тома Биков възприема изказването на президента за забавянето на мандатите като доброжелателност да се удължи животът на Народното събрание.

 

" Очевидно в границите на една седмица няма да се реализира някакъв резултат. Друг е въпросът, че има избрани закони, които са значими и би трябвало да се одобряват и това е по едно и също време да се удължи животът на 48-ото Народно събрание Но съгласно мен най-важната функционалност на един парламент е да избере държавно управление и в случай че не го създадем, значи сме се провалили всички. "

 

" Възраждане " са песимисти, че ще бъде формирано държавно управление, тъй като ползите на партиите са прекомерно разнообразни. " Дори по този начин разчитаме знаците от президента, който явно не желае да има избори януари и предизборна акция декември месец.

По мое съмнение изборите ще бъдат на 5 март, неделя, което значи, че на 5 януари ще бъде необуздано Народно събрание, предвид на дадените поръчки ще има ли или не импортиран проектобюджет в Народно събрание от служебния кабинет и предвид на това да се реализира една по-висока изборна интензивност ", сподели Петър Петров.

 

Според Венеция Ангова от Политическа партия е алегорично, че хартиената бюлетина е един от първите законопроекти, входирани в Народното събрание.

" Дали ще продължи да същества Народното събрание и дали ще се сформира кабинет зависи от това дали изборът на ръководител, въпросът ми е към господин Биков, е пакетна договорка ръководител + държавно управление или по-скоро е “малък шлем ” ръководител + хартиена бюлетина ", разяснява тя.

 

Тома Биков отговори, че ръководителят на Народно събрание не е оформил болшинство.

Дължим на българското общество постоянно ръководство, тъй като то е по-добрият вид, когато има съпътстващи рецесии, сподели Надежда Йорданова от Демократична България.
" Не би трябвало да позволяваме да имаме продължаващо ръководство на служебни държавни управления, които са напълно под властта на Румен Радев, който в своите държания е променчив, изключително в геополитиката ", съобщи тя.

Тя още веднъж сподели, че Демократична България няма да поддържат мандата на ГЕРБ и разяснява, че чакат от " Продължаваме промяната " да положат старания за втория мандат.

 

Според Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия сформирането на кабинет ще е мъчно, само че в случай че се сплоти към най-важните закони в идващите месеци, Народното събрание ще работи с плаващи болшинства по разнообразни въпроси.

" Ако въпреки всичко се образува някакъв вид държавно управление, което аз позволявам, че няма да стане нито с първия, нито с втория мандат, можем да стигнем до вид, в който да се обединят политическите групи към някакъв вид програмно държавно управление с явен небосвод на деяние, ясна стратегия и планове, само че ми се коства, че даже това ще бъде мъчно. "

 

Петров - в случай че получим третия мандат, ще преговаряме с всички партии, ще го върнем изпълнен и ще го подложим на гласоподаване. На въпрос има ли партии, които да поддържат целите на " Възраждане " Петров отговори:

" Това ще разберем едвам когато другите парламентарни групи узреят при трети мандат, че в действителност би трябвало да се обединят към тези прироитети, които ние слагаме преди всичко ".

 

От " Български напредък " се надяват държавно управление да се сформира още с първия мандат. " Всяко последващо държавно управление ще бъде комплицирано, формирано от доста съставни елементи и с къс живот. Вече сме навлезли в турбулентен интервал. Виждам едно ужасно несъгласие в партиите в нашия парламент - всички са демократични, всичките са част от една демократична общественост и парламентарна република, само че в това време доста държат да ръководят сами. Извинете, това е особено за тоталитарните режими ", сподели Виолета Комитова.

 

По думите на Кристиан Вигенин има партии на статуквото и партии на смяната, само че статуквото не желае да си отиде, а смяната няма мощ да пристигна.
" Или да тръгнем към основаване на безпринципно държавно управление, единствено и единствено с цел да има държавно управление или да си държим на правилата и да се окаже, че нито едно от тези две противоборстващи си сили може да надделее, както стана и при избора на ръководител ", разяснява той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР