Предсрочните избори са неизбежни, въпросът е кога е подходящо да

...
Предсрочните избори са неизбежни, въпросът е кога е подходящо да
Коментари Харесай

Социолог: Предсрочните избори са неизбежни, въпросът е кога

Предсрочните избори са неизбежни, въпросът е по кое време е уместно да се създадат. Това съобщи за „ Денят онлайн ” социологът Васил Тончев.

" Най-вероятно договарянията ще продължат по-дълго, само че съгласие ще има и ротацията ще се извърши. Сериозна политическа неточност би било противното - да надделеят междуличностните връзки.

 

„ Сглобката ” е образувана по геополитически съображения. Належащо е тя да продължи, а е неприятно и за двете обединения ротацията да не се случи. Спорът е за властови позиции, само че се чака нещата да улегнат. Ще има доста сериозен пазарлък и битка за позиции ”, съобщи той.

„ Виждам един пункт, в който не се обрисува съглашение. Целият въпрос е за правосъдната промяна и хората, които ще влязат във Висш съдебен съвет. Сега, когато се оформи законовата рамка, по която ще се назначат хора, се появи напрежение. Не виждам формула, по която ще се схванат. Ако има съдружно съглашение, то ще е след 9 месеца, когато няма и да има потребност от него.Тогава евровотът и изборите в Съединени американски щати ще са минали, а геополитическата обстановка ще е друга. Така „ сглобката ” ще е свършила работата си и ще можем да отидем на избори. Борисов може да се откаже както от съглашението, по този начин и от външния министър ”, разяснява Тончев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР