Предсрочните избори са неизбежни.Това заяви политологът доц. Светослав Малинов пред

...
Предсрочните избори са неизбежни.Това заяви политологът доц. Светослав Малинов пред
Коментари Харесай

Доц. Светослав Малинов: Предсрочните избори са неизбежни

Предсрочните избори са неизбежни.

Това съобщи политологът доцент Светослав Малинов пред bTV.

 

Той предизвести, че има заплаха още веднъж да влезем в предизборна акция. Обсъждането на бюджета за следващата година не може да бъде част от предизборната акция, само че в случай че стане част от нея, може да станат неща, които граничат освен с безотговорността, а нещо по-лошо, добави Малинов.

 

Според него добре е президентът Румен Радев да усили времето във връчването на мандатите за сформиране на държавно управление.

 

Няма естествено разумно готово парламентарно болшинство, което да сформира кабинет уточни той.

 

Според Малинов опцията за нови бързи предварителни избори е доста висока. Добре е Народното събрание да има повече време за работа, тъй като ще се окаже, че ще отидем на бързи предварителни избори, а Народното събрание би трябвало да има задоволително време за работа, настоя политологът.

 

Доц. Малинов добави, че срещата на Българска социалистическа партия в Народното събрание от през вчерашния ден е пиар ход на Корнелия Нинова.

Инициативата на ГЕРБ е мъртвородена, само че Борисов сложи контактната група Плевнелиев-Паси в извънредно неуместна обстановка, по думите му.

 

Първите два мандата няма да се осъществят, има късмет за третия, само че никой не знае на кого и по кое време ще бъде връчен.

 

Най-разумната догадка са бързи предварителни избори, само че преди този момент приемане на бюджета, сподели още Малинов.

 

Той разяснява и изборът на ръководител на 48-ото Народно заседание. Доц. Светослав Малинов посочи, че сегашният парламент не е просто мощно фрагментиран, само че е и мощно поляризиран.

 

Той не счита, че ще бъде определен ръководител на Народното събрание от най-голямата парламентарна мощ.

 

Малинов счита, че втората по мощ партия също не заслужава началник на законодателния орган.

Затова идва ред на по-малките дразнители в законодателния орган.

 

Д-р Борислав Цеков, лекар по конституционно право, добави, че може да се проточи изборът на ръководител на Народното събрание, само че въпреки всичко ще има подобен и той ще е най-възрастният почетен ръководител.

 

Според Цеков би трябвало да се даде късмет да се беседва сред партиите и да се потърси държавна формула. До момента такова нещо няма, а има единствено оферти за метод с контактната група Плевнелиев-Паси. Цеков не приема тоталния отвод за диалог за сформиране на държавно управление. Това е африканизация на политическия развой, оцени той и добави, че се виждат доста белези на този вид мислене, което не е осъзнато в българските партии.

 

„ Не може да отказваш диалог с останалите партии, тогава защо си в Народното събрание и отиваш на избори “, запита Цеков.

Според Цеков също се върви към нови предварителни парламентарни избори и това наподобява най-вероятният излаз. Тази обстановка може да продължи и след едни нови избори, сподели още той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР