Предсрочните избори не излъчиха категоричен победител, проведоха се при ниска

...
Предсрочните избори не излъчиха категоричен победител, проведоха се при ниска
Коментари Харесай

ГЕРБ ще е опозиция на хаоса, но ще възстановява изгорели мостове

Предсрочните избори не излъчиха безапелационен победител, организираха се при ниска изборна интензивност и очевиден напън от служебното държавно управление против членове и симпатизанти на ГЕРБ. Това съобщи депутатът от ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова в декларация на партията в първото съвещание на 46-то Народно заседание . Тя обаче честити на първите - " ИТН ".

" Действията на служебния кабинет издълбаха още разграничителни линии в българското общество, вместо изборите да разрешат политическата рецесия , те я задълбочиха и през днешния ден сме очевидци на фрагментация на политическата система и неспособност да се конструира ръководство, очевидци сме на блокаж на цели системи във времена на здравни и обществени провокации ", сподели Атанасова.
 Дават старт на новия парламент
Дават старт на новия парламент

Отново Мика Зайкова ще открие първото съвещание

" ГЕРБ/СДС ще бъде мощна и способена съпротива, нашият главен конкурент няма да са ръководещите партии, които и да са те, ще бъде хаосът и безидейността , безотговорността за страната. За разлика от другите обединения ние не разчитаме на изборния резултат, той е предизвикателство, сложено от българските гласоподаватели, което изисква възобновяване на разговора, преустановяване на войната сред институциите и съставяне на държавно управление, с цел да се оправим със здравните и обществените проблеми. Загрижени сме, че в управническите цели на Има Такъв Народ не видяхме да бъде адресирано нито едно от тези провокации , сътрудниците от Има Такъв Народ бяха не запомнили да упоменат за тези проблеми, а за нас това е признак да се отхвърлят очевидности и обстоятелства, които са значими не за една тактичност, а за цялото ни общество - за страната ни, комплицираната задача, която сложи българското общество и която няма да бъде решена и в това 46 Народно заседание ", проучва Десислава Атанасова.
 Новите депутати се заклеха, Мика Зайкова ги прикани да сформират държавно управление
Новите депутати се заклеха, Мика Зайкова ги прикани да сформират държавно управление

Народът ви избра и аз разгадавам на мъдростта му, съобщи Зайкова

По думите й, след неуспеха на 45-тия парламент да излъчи ръководство на страната, сме изправени пред опцията България да се ръководи от болшинства от ползи, няма да се носи отговорността от една виновна партия. Вече сме били очевидци на такива държавно управление - на Беров и Орешарски, напомни Атанасова.

" От предишното знаем, че подобен вид държавни управления приключват с провал, а сметката постоянно бива плащана от българските жители, ГЕРБ/СДС няма да поддържа подобен вид държавно управление, тъй като постоянно когато сме взели участие в ръководството, сме държали да носим отговорност ", сподели още депутатът от ГЕРБ.
 Румен Радев влезе в Народното събрание с вярата за постоянно държавно управление
Румен Радев влезе в Народното събрание с вярата за постоянно държавно управление

Партиите би трябвало да поемат отговорността да сформират държавно управление

Тя продължи, че бъдещето ръководство ще бъде изправено пред още един важен проблем - растящата борба в българското общество ; " Знаем какъв брой мъчно се работи в обстановка на високо публично напрежение, ние ще бъдем съпротива на идващото ръководство, тъй като няма да по какъв начин подкрепим неолиберална стратегия с акценти с приватизацията на единствената държавна банка ББР, концесията на автомагистралите и редуциране на бюджетните разноски ".

На тези, които се самозаблуждават, ще кажа, че това е политика с действителностите от края на предишния век, във времена, когато държавните управления се пробват да оправят страните, няма по какъв начин да се поддържа стратегия, когато ще бъде унищожена инфраструктурата на дребния и междинен бизнес ", акцентира още Атанасова. Тя е безапелационна, че последните два месеца в стремежа да бъде погубен ГЕРБ се е изгубило време за ограниченията за есента.

" Най-тежките удари бяха нанесени върху опазването на здравето, обществената, икономическата политика. Най-тежки удари върху здравната система поради провалена имунизация на популацията, вместо да чакаме вълна, ще бъдем изправени пред тествания, непредвидимост и се надявам да ме опровергаете, уволняват се хора в най-важните лечебни заведения в страната, разхлабен НОЩ, пенсиониран проф. Тодор Кантарджиев ", изброиха от ГЕРБ.
 Тошко Йорданов: Дали ще има кабинет - ясно до 10-15 дни
Тошко Йорданов: Дали ще има кабинет - ясно до 10-15 дни

Няма нищо погрешно или недемократично в случай че се отиде още веднъж на избори

Партията обаче е подготвена за разговор и за старания за възобновяване на изгорените мостове, не чакат да са поканени в бъдещо ръководство , само че са водени от убеждението, че най-важното изискване за демократична система е потребността от конституционален разговор. " Наясно сме, че в демократична система, учредена на плурализъм, всеки има право на разлики, работата е да се възприемат всички гледни точки и да намерим линии сред тях, макар омразата и нетърпимостта, ние депутати ще имаме силите да надскочим равнището на персоналните обиди, реваншизма, тъй като пред България има прекомерно огромни опасности и компликации, чието превъзмогване изисква най-малкото храброст за водене на разговор, завърши речта си Десислава Атанасова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР