Предсрочните избори не бива да ни плашат. Това е част

...
Предсрочните избори не бива да ни плашат. Това е част
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски: Предсрочните избори не бива да ни плашат

Предсрочните избори не трябва да ни плашат. Това е част от демократичните процеси, само че несъмнено за предпочитане е мандатите да са цели. Това сподели пред публицисти Н.В. Симеон Сакскобургготски след валидирането на пощенска марка във връзка 100 години от възкачването на Цар Борис III в отговор на въпрос какво ще значат предварителни избори за България в интернационален проект.

„ Предсрочните избори са напълно естествена процедура. Тъкмо се прибрах от Англия, приказва се, че и там може да се случи. В Испания също се приказва “, разяснява той.

„ Няма да дам образец, а единствено констатация. Нашето държавно управление и това на Сергей Станишев бяха по 4 години. Това мисля, че постоянно е добър симптом. Правителството на Иван Костов също “, напомни Симеон Сакскобургготски.

„ Това към този момент са механически въпроси, на които не бих могъл да отговоря. Мисля, че постоянно, когато има разговор и предпочитание от двете страни, нещата се преодоляват в името на положителното на страната ", разяснява някогашният министър председател връзките сред Борисов и президента.

„ Не би трябвало да гледаме нещата на парче или когато новината е „ топла “, а постоянно в вероятност. Да се разбере какво стои зад дадени ходове или моменти. Мисля, че би трябвало да се гледа в по-общ проект. България не е единствената страна, където има оставки. Има такива в доста по-зрели или остарели демокрации. Не си заслужава да се подчертава прекомерно доста на такива моменти “, изрази мнението си Сакскобургготски по отношение на настоящата политическа конюнктура.

„ От Велико Народно заседание се реши, че страната ще бъде парламентарна република, тъй че да се промени моделът ще изисква много старания. В последна сметка зависи от желанието на болшинството. Има страни, където се практикува президентска република. Мисля, че множеството са с метод на ръководство, в който двете форми могат да съжителстват и без да има състезание “, отговори той на въпрос нужна ли е промяна на модела предвид на апели на протестиращи за промяна на ръководството с президентска република.

„ Пак се връщам към моите 4 години. С президента Георги Първанов имахме превъзходен контакт. Независимо от мнението и вижданията на всеки от нас “, сподели още Сакскобургготски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР