Предсрочните избори могат да бъдат най-рано през декември, ако се

...
Предсрочните избори могат да бъдат най-рано през декември, ако се
Коментари Харесай

Сачева: За мен е неясно каква е другата цел, освен мантрата оставка, която се развява

 Предсрочните избори могат да бъдат най-рано през декември, в случай че се стигне до оставка. Това сподели в изявление за БГНЕС общественият министър Деница Сачева, която разяснява митингите, настояванията и задачите на недоволството.

" Изборите могат да се проведат най-рано през декември, тъй като би трябвало да се провежда машинното гласоподаване. Законът споделя, че би трябвало да има машинно гласоподаване, а в същото време ние още не сме почнали да го организираме. Това значи, че няма да може да осъществим закона. Ние ще влезем в серпантина от рецесии, престъпления, митинги, проблеми и всевъзможни други неща, които няма да доведат до нищо положително. Ако разновидността за предварителни избори е най-рано декември, то какъв е смисълът да не се изчака до март “, разяснява тя.

Според нея и в полза на хората е да има настоящ парламент, тъй като длъжностен кабинет без парламент не може нищо да направи. Коалиционните сътрудници ще решат какви кадрови промени да създадат след вота на съмнение.

" В идващите месеци, за хората, е основно значимо да има настоящ парламент, с цел да може да се одобри актуализация на сегашния бюджет, която е неизбежна, поради многото разноски, които бяха направени. Трябва да се одобри нов бюджет за новата година, не може да влезеш в идната година със остарелия бюджет. Има доста неща, които предстоят да бъдат подхванати, за които е нужна законодателна смяна, за част от ограниченията, които обсъждаме.

Ако има втора вълна на ковид и е належащо да се създадат нови промени, в това число и да се удължи опцията за потребление на фонд " Безработица “ за мярката 60/40 и освен за това, в случай че би трябвало да увеличим размера на компенсациите за безработица и за хиляди неща, които биха могли да са потребни за хората, длъжностен кабинет без парламент нищо не може да направи “, безапелационна е тя и акцентира, че ключът към това да преминем зимата е в това да има настоящ парламент.

Попитана по какъв начин приема плануваното гражданско непокорство, блокади и стачка от на следващия ден, министърът дефинира това като безразсъдно решение.

" За мен това е безусловно безразсъдно деяние, продължение ескалацията на напрежението. Нека забележим какъв брой хора ще се включат в гражданското непокорство, в това число и в стачките. Стачките не се провеждат от площадите и с апел. За да има стачки, би трябвало да има присъединяване и на синдикатите, които споделиха, че техни представители няма да вземат участие. По време на стачка човек се самоотлъчва от работа и непринудено се отхвърля да получава пари, с цел да може да стачкува за нещо, което счита за заслужено “, изясни министърът.

Сачева сподели още, че до този миг тя и ръководещите не са чули други претенции с изключение на настояването за оставка.

" Всичко това го одобрявам като опит за ескалиране на напрежението и да се основава безпорядък и вълнения. За мен остава неразбираемо каква е другата цел, с изключение на мантрата оставка, която се развява “, разяснява общественият министър и прибавя, че не е чула протестиращите да имат претенции във връзка с други сфери на живота.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР