Предсрочните избори чукат на вратата през октомври и някои от

...
Предсрочните избори чукат на вратата през октомври и някои от
Коментари Харесай

За танго са нужни двама: ПП и ДБ играт с общи листи на изборите?

Предсрочните избори чукат на вратата през октомври и някои от досегашните съдружни сътрудници обмислят да се явят дружно на вота в опит да привлекат повече гласоподаватели. Сред дясноцентристките обединения интензивно се приказва, че е допустимо " Продължаваме промяната " и " Демократична България " да отиват на изборите с общи листи. Това беше намекнато и от един от водачите на Демократична България и ръководител на " Да, България " Христо Иванов.

От " Демократична България " са подготвени да беседват с " Продължаваме промяната " за взаимно явяване на възможни предварителни парламентарни избори, съобщи съпредседателят на дясното обeдинение, само че посочи, че сходен диалог към момента не е воден.

" Ние считаме, че има смисъл за общо явяване на избори сред " Демократична България " и " Продължаваме промяната ". И от наша страна вратата е отворена за сходен диалог. Той още не е воден, не сме тръгнали към избори. И въпреки всичко за танго трябват двама, нали по този начин ", разяснява Христо Иванов.

" Демократична България " обаче е една от политическите сили, които може да получи от президента третия мандата за ново държавно управление в границите на настоящия парламент.

По-особено мнение изрази тогавашният кандидат-лидер на ДСБ и деятел на партията Цецка Бачкова. ДСБ също е част от " Демократична България ".



По въпроса за вероятно взаимно явяване на Политическа партия и Демократична България тя вижда механически опасности. " Първият от тях е реденето на листите. Демократична България е коалиция от три партии – това се е случвало мъчно и до момента. Вторият риск е традицията нашите гласоподаватели, десните, да гласоподават с преференции. Това отключва братоубийствена война и основава разграничителни линии за по-нататъшната работа на тази коалиция ", разяснява Бачкова.

Според нея управническата коалиция не съумя да покаже предпочитание за промени и реализиране на тези промени. Би имало смисъл в това едно технократско държавно управление да задвижи тези промени, счита представителката на ДСБ.

Според Цецка Бачкова огромна част от десните гласоподаватели се усещат непредставени в политиките на държавното управление, по тази причина и при тях се натрупва рецесия на съмнение, а дясното е разпокъсано от години.

" Много сложна беше тази коалиция. Не бих споделила, че имаше добра опция за съгласуваност на политиките с членовете и симпатизантите на партията. Широки формати на допитване до членовете и симпатизантите не са провеждани ", сподели още Цецка Бачкова. Тя добави, че огромна част от гласоподавателите на ДСБ не са очаквали коалиция с Българска социалистическа партия. Цецка Бачкова не счита, че коалиция с ГЕРБ е допустима след предварителните избори.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР