Предсрочни избори ще се проведат в Ракитово, след като досегашният

...
Предсрочни избори ще се проведат в Ракитово, след като досегашният
Коментари Харесай

Ракитово се готви за предсрочни избори

Предсрочни избори ще се проведат в Ракитово, откакто досегашният кмет на града Костадин Холянов издъхна на 20 януари. Общинската изборна комисия (ОИК) към този момент е изпратила съобщение до ЦИК, откъдето се чака да дефинират дата и тя да бъде обнародвана с президентски декрет.

След кончината на градоначалника е свикано изключително съвещание на ОИК на 23 януари, неделя, във връзка на постъпилото от Общината публично известие за гибелта на Костадин Холянов. Десет от 13-те членове на комисията са взели участие в съвещанието, на което с цялостно болшинство е взето решение да се задейства процедурата по осъществяване на непълен избор, като първата стъпка е изпращането на съобщение до ЦИК.

Костадин Холянов беше определен за кмет през 2015 година, а през 2019-а завоюва втори мандат. На 20 януари тази година той си отиде след боледуване.

Първият му мандат остава в историята на родопската община с разтрогването на неизгодни контракти, наследени от ръководството на предшественичката му Емилия Еленкова, против която още се водят правосъдни каузи. По време на ръководството му са осъществени два огромни плана в областта на образованието, към 36 плана, свързани с благоустрояване, канализация и инфраструктура, 66 плана в региона на заетостта, 8 плана, осигуряващи подкрепяне и грижа на обществено подвластни, слаби и самотни лица - напомнят от екипа му.

Във втория мандат към Холянов се завъртя скандал по обвинявания в спор на ползи. Направената от КПКОНПИ инспекция сподели, че е сключвал контракти с компания, обвързвана със сина му Щерян. По искане на комисията кметът беше отхвърлен от поста, като след това апелира решението на ОИК, само че до финален акт на съда по този начин и не се стигна - той умря преди гледането на проблема във Върховен административен съд.

Изборите в Ракитово ще са първи конфликт на локален терен сред новите партии и политическите " повелители " на Родопите - Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи.
Свързани вести Почина кметът на Ракитово Костадин Холянов С 9 гласа "За ": Отстраниха кмета на Ракитово Костадин Холянов Върховен административен съд: Кметът на Ракитово Костадин Холянов е бил в спор на ползи Ракитово сезира висшите съдии за договорите на Еленкова
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР