Предсрочни избори, които да се проведат заедно с европейските избори

...
Предсрочни избори, които да се проведат заедно с европейските избори
Коментари Харесай

Доган се обяви срещу предсрочни избори на конференцията на ДПС. Ердоган поздрави партията

Предсрочни избори, които да се проведат дружно с европейските избори през юни, могат единствено в допълнение да дестабилизират страната. Пред Движение за права и свободи има три значими задания – разширение на електората, работа с действителни хора и локални структури, както и „ битка за отбрана на нашите права и свободи “.

Това гласеше част от обръщението на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган пред делегатите на Националната конференция на придвижването, която се организира в София. Доган не участва на място, а обръщението му беше изчетено от евродепутатката от партията Искра Михайлова .

В събота Движение за права и свободи организира 11-тата си национална конференция, на която би трябвало да бъде определен нов водач на партията нейно ново управление. До тоа се стигна, откакто при започване на ноември досегашният водач.

По-късно Ахмед Доган уточни за правоприемник на поста. Това обаче не беше признато позитивно от част от членовете и симпатизантите на Движение за права и свободи и след това – Пеевски и депутатът и някогашен министър от придвижването Джедвет Чакъров .
Какво сподели Доган
Пред делегатите в събота Доган сподели, че решението партията да не бъде управлявана единствено от един човек е продуктувано от опасенията в Движение за права и свободи да не се вземат еднолични решения, а това да се случва „ след спор “.

Той отхвърли разновидността за осъществяване на нови предварителни избори дружно с европейските.

„ Трябва да ни е ясно, че едни предварителни парламентарни избори по формулата “2 в 1 “ може в допълнение да дестабилизират страната и да провокират углавен избор с непредвидими последствия “, сподели Доган.

В речта си той приказва още за войните в Украйна и Ивицата Газа, бъдещето на НАТО, изборите в Съединени американски щати, бъдещето на Европейски Съюз и други.
ГЕРБ и Българска социалистическа партия против „ новите политици “ и за „ систематичните партии “
По време на конференцията обръщения към делегатите насочиха и зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов и депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев . Двамата изрекоха сходни тези, съгласно които след 2020 година политическата обстановка в странта се е влошила, а това се дължи на наличието на нови „ политици-революционери “.

„ През последните три години качеството пострада съществено. Наложи се да обясняваме съществени правила на демокрацията на революционери-любители и политици-мераклии “, сподели Митов. Той добави, че войната на Русия в Украйна е направила належащо по-голямото взаимоотношение сред консерватори и либерали към каквито политически фамилии принадлежат надлежно ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Драгомир Стойнев сподели, че „ по-важно от вякога е систематичните партии да са водещи в ръководството на страната “. По думите му точно тези субекти са „ поръчител за благоденствието на нацията “.

„ През последните години плановият принцип в политиката донесе вреди, които всички виждаме “, сподели още Стойнев.
Обръщението на Ердоган
По време на конференцията беше излъчено и видеообръщение от турския президент Реджеп Тайип Ердоган . Той поздрави Движение за права и свободи за работата им за съдействието сред Турция и България и пожела триумф на „ събратятата си “, които ще станат част от ръководството на придвижването.

„ Движението има принос за освен за съдействието сред Турция и България, само че и е постигнало и доста триумфи в отбраната на нашите сънародници “, сподели още Ердоган.

Това е второто сходно послание, което Ердоган прави по време на национална конференция на Движение за права и свободи. Предишното сходно беше през 2020 година

Малко преди него беше показан и доклад на политическата активност на партията за последните години. Той обаче беше изчетен не от досегашния ръководител на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, а от евродепутатът Илхан Кючюк .

Досегашният водач Карадайъ въобще не приказва по време на събитието, само че първоначално му беше сниман един до друг с Пеевски и Чакъров.

Движение за права и свободи е учредена през януари 1990 година незабавно след рухването на комунистическия режим в България. В началото на съществуването си тя се показва за партия, основана от български мюсюлмани, с цел да пази българските мюсюлмани. Досега отпред на партията постоянно са били публично единствено етнически турци с турски имена.

Делян Пеевски е дълготраен народен представител от придвижването. През 2021 година той беше глобен от Съединени американски щати за корупция по световния закон „ Магнистки “. През годините неведнъж е бил свързван от политици и журналистически следствия за разнообразни типове нарушавания и корупция, само че българските управляващи в никакъв случай не са правили дейно разледване против него. Всяка инспекция на Пеевски от страна на проверяващите е откривала, че той в никакъв случай не е нарушавал закона, а произхода на благосъстоянието му е законов.

Джевдет Чакъров е член на Движение за права и свободи от края на 90-те и народен представител на придвижването сред 2001 и 2014 година Между 2005 и 2009 година заема поста на министър на околната среда и водите при ръководството на така наречен Тройна коалиция сред Българска социалистическа партия, Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи с министър председател Сергей Станишев от Българска социалистическа партия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР