Председатеят на Европейския съвет Шарл Мишел е в Северна Македония,

...
Председатеят на Европейския съвет Шарл Мишел е в Северна Македония,
Коментари Харесай

Председатеят на Европейския съвет е в Северна Македония

Председатеят на Европейския съвет Шарл Мишел е в Северна Македония, където ще бъде на посещаване. Той кацна на летище „ Св. Апостол Павел " в Охрид, посрещнат от вицепремиера по европейските въпроси на Република Северна Македония Боян Маричич.  

„ В навечерието на срещата на върха на френското председателство през юни това посещаване е чудесна опция да повторим пред Шарл Мишел нашата позиция по отношение на стратегическия ни ангажимент и партньорство с Европейски Съюз, само че и да обсъдим бъдещите проекти за по-нататъшно развиване на Западните Балкани и Европейски Съюз “, сподели Маричич.

По време на визитата си в Република Северна Македония ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, който е на мини-балканска обиколка, ще бъде посетител на втория Форум за разговор Преспа. Президентът Стево Пендаровски и Шарл Мишел ще открият първата сесия, на която ще приказват държавните глави на Словения Борут Пахор, на Хърватия Зоран Миланович, на Косово Вьоса Османи Садриу и президентът на Черна гора Мило Джуканович.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР