Председателят парламентарната група на ДПС Делян Пеевски ще внесе писмен

...
Председателят парламентарната група на ДПС Делян Пеевски ще внесе писмен
Коментари Харесай

Пеевски с въпрос към Денков: Какво се е договарял с “Лукойл”

Председателят парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски ще внесе писмен въпрос към министър-председателя Николай Денков по отношение на договореностите, реализирани с " Лукойл " в понеделник. Това се показва в известие от пресцентъра на Движение за права и свободи. В него се припомня, че министър председателят и министрите са длъжни да се регистрират пред Народното събрание и пред българските жители. В известието се показва, че мотивът за въпроса е днешното изявление на премиераДенков, в което Денков настоя, че дерогацията за съветския нефт не трябва да бъде отменяна най-малко до ротацията на министър-председателя с Мария Габриел, заяви Българска телеграфна агенция.

Пеевски напомня, че с сътрудника му от ГЕРБ-СДС Делян Добрев са алармирали основния прокурор и ръководителя на ДАНС по отношение на обявата в “Политико ” и информацията за интернационално следствие за гигантска спекулация, която се реализира благодарение на българските управляващи и “Лукойл ”, противозаконен експорт на горива. " Продължавам да упорствам тези дейности да бъдат разследвани, въз основата за учредените подозрения за корупционна скица. Дерогацията трябваше да подсигурява на българските жители по-ниски цени на горивата с близо 80 ст., само че тя донесе само милиарди за режима на Путин, финансиране на войната в Украйна и терористични паравоенни групировки като Вагнер. Това незабавно би трябвало да спре! ", декларира Пеевски, представен от партийния пресцентър. В известието се напомня, че от шест месеца ръководителят на ПГ Движение за права и свободи Делян Пеевски повтаря, че дерогацията би трябвало да бъде анулирана и да спре и огромният въпрос е какво още чака Денков. " Чака да поемат ГЕРБ ротацията, с цел да избяга от отговорност и пред кого?! Кой печели от това отсрочване? Дали Денков не печели време за “Лукойл ” и съветския режим? Сигналите и следствията сочат подозрения за незаконна скица на най-високо равнище. Друго пояснение няма. И кой действително ръководи страната? Денков дължи отговори. Затова какви диалози с “Лукойл ” и представители на и съветската страна води той и началникът на неговия кабинет Тодор Модев. Какви задължения поемат и в чия изгода. За тези диалози Денков ни уведоми на среща, в която взе участие и Бойко Борисов, като ни увери, че са постигнали някаква сделка за внасяне на дължимите налози от компанията неотложно. Но нищо не последва ", установи Пеевски.

В петъкДелян Добрев(ГЕРБ-СДС), ръководител на Комисията по енергетика в Народното събрание, внесе следващото предложение за анулация на дерогацията. Според Денков това би довело до " неимоверно повишаване на цените на горивата ", в случай че рафинерията " Лукойл " остане без съветски нефт.

Въпросната среща с представителите на държавното управление бе извършена на 23 октомври. Тогава Пеевски осведоми, че„ Лукойл “, както не желаеха да си заплащат налозите, са декларирали през вчерашния ден, че ще платят над 500 млн. лева налози.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР