Председателят на Здравната комисия, призна, че НЗОК не е в

...
Председателят на Здравната комисия, призна, че НЗОК не е в
Коментари Харесай

Антон Тонев: Проблемите в здравеопазването бяха избутани от дневния ред на обществото

Председателят на Здравната комисия, призна, че НЗОК не е в най-хубавото си положение след ковидния интервал

Ние се занимаваме с проблемите на НЗОК и БЛС повече от три месеца. Но проблемите в опазването на здравето бяха избутани от дневния ред на обществото. Отстраняването на ръководителя на НЗОК бе в отговор на проблемите на лекарското съсловие. Ще предложим зам.-председателят да извършва функционалностите си отпред на Касата с продължен мандат за шест месеца. Това съобщи ръководителят на Здравната комисия в Народно събрание и народен представител от „ Продължаваме промяната “ (ПП) доцент Антон Тонев в предаването „ Денят онлайн “ по NOVA NEWS.

Той призна, че НЗОК не е в най-хубавото си положение след ковидния интервал.

„ Ще забележим какви са проблемите в НЗОК, какво наследяваме и по какъв начин да се усъвършенства работата на Касата “, обясни Тонев.

„ Заплащането на българските лекарски експерти е доста по-ниско от това на сътрудниците им на Запад. Нашето предложение е за по-добро финансиране на общопрактикуващите лекари. Те не схващат какво се случва с пациента. Предлагаме, когато персоналният доктор помогне на пациента и го излекува, да получава в допълнение финансиране. Много от джипитата застаряват, казусът ще се задълбочи “, акцентира ръководителят на Здравната комисия. Той добави, че би трябвало да се вземат ограничения.

Доц. Антон Тонев разяснява и връчването на третия мандат за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия.

„ Ние от Политическа партия декларирахме предпочитание за присъединяване в тази лидерска среща. Много значимо е всички да погледнат в една посока. Важно е домакинът на срещата да не чертае разграничителни линии. Ние нямаме червени линии да приказваме за разнообразни проблеми и да търсим решения. Това, което се случи с измененията в Изборния кодекс – да се забрани електронното гласоподаване, би трябвало да се промени. Разговорът по тази тематика е нужда. Доверието сред нас като сътрудници, бе разтърсено. Нужно е то да бъде скрепено още веднъж по време на лидерската среща. Бойко Борисов ще бъде поканен, само че той надали ще се престраши “, изясни Тонев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР