Председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер заяви

...
Председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер заяви
Коментари Харесай

Роб Бауер: НАТО не притиска нито една държава да дава военна помощ на Украйна

Председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер съобщи през днешния ден от полигона в Ново село, че Алиансът не притиска нито една страна да дава военна помощ на Украйна, и това е суверенно решение на всяка страна. Заедно с началника на защитата - адмирал Емил Ефтимов той наблюдава през днешния ден проява на качествата на многонационалната бойна група у нас.

Демонстрацията на качествата на многонационалната бойна група е част от взаимната подготовка по увеличаване на бдителността и отбранителния капацитет на Югоизточния фланг на НАТО. България като член на Алианса има подготвеност за създаване на щаб на многонационална бригада под българско командване като принос към адаптирането на алианса в отговор на заканите за сигурността.

" Продължава работата по усъвършенстването на политическата и военната стратегическа рамка, обезпечаваща използването на ограничения в средносрочен и дълготраен проект за справяне с актуалните и бъдещите провокации пред сигурността на страните членки освен от дейностите на Русия, само че и тези свързани с тероризма и провокациите в международен мащаб като цяло ", съобщи адмирал Емил Ефтимов, шеф на защитата на България.

Според ръководителя на военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер със събитията през последните месеци за Алианса е почнала нова епоха и единството на всички страни членки в Алианса, в това число и България е от извънредно значимо значение.

" България потвърди, че е корав и предан съдружник. В този решителен, в този сериозен миг за нашата сигурност приносът на България за сигурността и сигурността е още по-голям ", добави адмирал Роб Бауер, ръководител на Военния комитет на НАТО.

По време на демонстрациите през днешния ден стана ясно, че България води договаряния с Италия за вдишване ролята на рамкова страна. В състава на многонационалната бойна група се чака да се включи Англия, а по-късно и Италия. По мотив импортираното предложение за даване на техническа помощ на Украйна началникът на защитата разяснява.

" Ако се вземе политическо решение ще бъде изпълнено по този начин без да се нарушава боеспособността на българската войска ", добави адмирал Емил Ефтимов.

В днешните демонстрации на качествата на многонационалната бойна група участваха военнослужещи от 42 механизиран батальон и американска механизирана рота " Страйкър ".

Автор: Румяна Стефанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР