Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов не е осъден за насаждане

...
Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов не е осъден за насаждане
Коментари Харесай

Дневник лъже, че Каракачанов е осъден от ВАС

Председателят на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов не е наказан за втълпяване на ненавист към ромите, както през днешния ден разгласи уеб сайтът „ Дневник “. Фалшивата дописка е с създател Лора Филева, щерка на Румяна Бъчварова – някогашен началник на политическия кабинет на Бойко Борисов и сегашен дипломат в Израел. Действително има дело от 2019 година в Комисията по дискриминация, което е заведено от ромския деятел Ачо Йорданов от съдружие „ Единство “, станал скандално прочут с това че в офиса на неправителствената му организация държи турското знаме и портрет на Кемал Ататюрк.

Искът на Йорданов против Каракачанов е подсилен от Българския хелзинкски комитет, като отбраната му е поета от адвокатката Адела Качаунова.

Преди време Комисията за отбрана от дискриминация реши, че в думите на Красимир Каракачанов няма дискриминация и тъкмо това бе атакувано в съда от БХК и Ачо Йорданов. Репликата на Каракачанов поради която е жалбата против него е във връзка побоя, който двама роми нанесоха на боен в село Войводино. Председателят на Вътрешна македонска революционна организация казва; „ Циганите в България станаха извънредно нагли “ и добавил, че „ преди няколко години биха служители на реда, в този момент боен. Търпимостта на българското общество се изчерпва “.

Въз основа на тези думи Ачо Йорданов и БХК завеждат делото. В решението на Върховния административен съд, с номер 6976, е записано – „ връща делото като кореспонденция в КЗД за ново произнасяне… “Дори в уеб страницата на БХК и в Медиапул на никое място не се загатва, че някогашният вицепремиер е с произнесена присъда, тъй като това не е правилно.

А вместо да отразят правилно информацията, в „ Дневник “ пускат откровената неистина, че Каракачанов е наказан, макар че по такива каузи нормалното е санкция в размер от 300 до 500 лева В това няма нищо учудващо – медията е на Иво Прокопиев, който стои зад плана „ Демократична България “. В момента тече предизборна акция и очевидно е в ход оклеветяване на съперниците на „ дясната “ коалиция.

Така че зад лъжата прозира политическа операция в интерес на „ Демократична България “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР