Председателят на ВМРО коментира в студиото на Още от деня,

...
Председателят на ВМРО коментира в студиото на Още от деня,
Коментари Харесай

Каракачанов: Коалицията между ВМРО, НФСБ и Атака може да съществува поотделно

Председателят на Вътрешна македонска революционна организация разяснява в студиото на " Още от деня ", че европейските избори са посочили, че обединението " Обединени партриоти " може да съществува и поотделно. Въпреки това, той посочи, че досега въпросът за отдръпването на Волен Сидеров като ръководител на парламентарната група на обединението не е издигнат.

" Емоционална реакция на популизма на Корнелия Нинова ", по този начин Каракачанов дефинира днешното предложение на ръководещите дотацията за политическите партии да бъде понижена на 1 лев на получен глас.

Той сподели, че преди Вътрешна македонска революционна организация са предложили таван на дотацията от 6 лв. и горна граница от 5 милиона на година.

Според Каракачанов опасенията, че сходно фрапантно понижаване на дотацията може да направи партиите подвластни от олигарси, са основателни, само че ще има спор в Народното събрание по тематиката.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация посочи, че партията му е получила 7 пъти повече гласове от колегата си в дребната коалиция " Атака " и дефинира държанието и мненията на партията на Волен Сидеров като " ревнивост ".
" Човек се опитва да бъде балансиращ, да бъде примирител и като види, че няма резултат, смъква каската ", добави той.
От Вътрешна македонска революционна организация до последно са желали партиите от " Обединени патриоти " да се явят дружно на европейските избори. За да няма разкол в обединението обаче те са решили да се явят по настрана, вместо единствено с една от двете партии в коалиция.

Каракачанов сподели, че търси разговора по принцип, само че няма пръв да потърси подобен с Атака, които " в продължение на 40 дни плюха свиреп грозно ":
" Ако по този начин не престават нещата, тя (темата за отдръпването на Волен Сидеров от поста на ръководител на парламентарната група на " Обединени патриоти " - б.р.) безспорно ще се сложи - кой е в обединението и кой не е в обединението "
Каракачанов изясни, че е почнал развой по възобновяване на българската авиация, защото последния нов аероплан в българската авиация - МиГ-29, е закупен през интервала май-октомври 1989 година.

Относно цената на изтребителите F-16, Каракачанов съобщи:

" Смятам, че има една финансова граница, която е към 2 милиарда лв., след което мъчно ще е да бъде поета чисто финансово. Тъй като този аероплан с изключение на да го закупиш с въоръжението и оборудването, има и поддръжка. "

Военният министър изясни, че Конгресът с гласуването си тази седмица единствено е определил тавана, до който държавното управление на Съединени американски щати има право да продава оръжия на България - 1,6 милиарда.

Целия диалог с Красимир Каракачанов
 Конгресът утвърди възможната продажба на осем F-16 блок 70 за 1,6 милиарда $ Конгресът утвърди възможната продажба на осем F-16 блок 70 за 1,6 милиарда $
Конгресът на Съединените щати утвърди възможна договорка с България за осем нови изтребителя F-16 Блок 70 за 1,6 милиарда $. Това заяви Агенцията за...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР