Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в интервю за македонското електронно

...
Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в интервю за македонското електронно
Коментари Харесай

Христиан Мицкоски: Да се приемат българските искания - това означава капитулация

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в изявление за македонското електронно издание " Призма " съобщи, че в случай че българските претенции влязат в преговорната рамка, това ще значи капитулация за (Северна) Македония и че ВМРО-ДПМНЕ ще гласоподава срещу в македонския парламент , в случай че такова предложение постъпи.

" Казах и ще го повторя - това е равно на капитулация за Македония в дипломатически проект. Това значи, че или се асимилирате, българизирте и ставате част от Европейски Съюз, или в никакъв случай няма да бъдете част от Европейски Съюз . Ако има гласоподаване в Народното събрание, ще гласуваме срещу, " сподели Мицкоски.

По мотив настояването за вписването на българите в македонската конституция, Мицкоски акцентира, че с цел да бъде разисквано, България би трябвало да даде гаранции, че това ще бъде последното искане и София повече няма да блокира Северна Македония, и ще анулира гласуваната в българския парламент Резолюция от 2019г.

Припомняме, през ноември 2020 година с Република Северна Македония за участие в Европейския съюз, наблягайки, че поддържаме обаче Албания. не беше изненадващо откакто повече от година следваха констатации за изключително във връзка с. Мнението на България, съвсем единомислещо споделяно от политическите сили, е, че РСМ за добросъседство сред двете страни.

В последните месеци зачестиха и и дискриминация по отношение на български жители. Само преди дни, а оживен протест изиска освобождение на, като разгласи постъпката му за " патриотична ".

Той разяснява и да се конфискува първокласната централа на ВМРО-ДПМНЕ в столицата и още 20 парцела на партията в страната :

" Първоинстанционната правосъдна присъда по делото, известно като " Талир 2 ", е произнесена от партийни и противозаконни съдии и е постановена за оказване на напън върху партията, " сподели Мицкоски.

Той акцентира, че това решение за конфискация обгръща съвсем цялото партийно имущество, т.е. към 90 %, на стойност под седем милиона евро, като добави, че в случай че не друго, с това решение настоящето държавно управление се е отхвърли от изказванието си в проправителствените медии, че ВМРО-ДПМНЕ е най-богатата партия, като се загатваше имущество на стойност 55-60 милиона евро.

Мицкоски добави, че те ще продължат да търсят и потвърждават справедливостта, в случай че е належащо и в интернационалните съдилища, като съда в Страсбург .
 Щом Кирил Петков желае гаранции, и Мицкоски желал гаранции за РСМ
Щом Кирил Петков желае гаранции, и Мицкоски желал гаранции за РСМ

" Ако има македонски език, без обяснения, както и македонски народ със лична просвета и история, те ще получат нашата поддръжка "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР