Председателят на ВКС Лозан Панов Лозан Панов е роден на

...
Председателят на ВКС Лозан Панов Лозан Панов е роден на
Коментари Харесай

Лозан Панов: Българските служби трябва да получат данните за съдия Миталов, за да си свършат работата

Председателят на Върховен касационен съд Лозан Панов  Лозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 година в София. Завършва висшето си обучение в Софийския университет е изпратил писма до Инспектората към Висш съдебен съвет, основния прокурор и до КПКОНПИ с искане на информация във връзка на изказването на държавния секретар на Съединени американски щати, че арбитър Андон Миталов е взел участие в сериозна корупция, съобщи кореспондент на Novini.bg. Панов желае да бъде известен дали в ИВСС е формирана инспекция против арбитър Андон Миталов от Специализирания углавен съд и, ако има формирана такава, какъв е нейният предмет и резултат.

Главният прокурор Иван Гешев е помолен да даде информация дали е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение от общ темперамент против арбитър Миталов и в случай че има такова, то на какъв стадий се намира, защо закононарушение е формирано и по какъв "конкретен легален мотив и данни ". В писмото си до КПКОНПИ Лозан Панов  Лозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 година в София. Завършва висшето си обучение в Софийския университет моли за информация дали са постъпвали в комисията сигнали и/или тъжби против арбитър Андон Миталов с данни за противоправна активност и осъществявани ли са инспекции против него по посочения мотив.

До сегашния миг нямаше никакво изказване на Инспектората на Висшия правосъден съвет. Важно е да се разбере какви са претекстовете за отхвърли, значимо е да се разбере дали става дума за инспекция по хода на делото. На този стадий никой не споделя дали става дума за делото "Малинов " или за други каузи. Затова би трябвало да разберем дали би трябвало да се направи инспекция на цялата активност на магистрата, съобщи Панов.

Шефката на спецсъда с първи коментар за арбитър Андон Миталов

Името на този арбитър научихме от обществено оповестената информация. До този миг не знаем дали са осъществявани други инспекции. Ако има нарушавания, това би трявбало да се отрази върху неговата препоръка. Много е значимо до българските служби да доближи какви са данните за него, уточни ръководителят на Върховен касационен съд.

Когато се приказва за сериозна корупция, би трябвало да се извърши следствие, покачване на обвиняване и внасяне на обвинителен акт в съд. Хипотетично, това би трябвало е да е Специализираният съд. Това е наказателно-празвната част, тя е и най-важната, тъй като когато приказваме за корупция, приказваме за закононарушение. Ако се стигне до подобен развой, той би трябвало да бъде обществен, разяснява Панов.

Важно е да се схванат данните и информацията, предвид на това да се осведомят българските правоохранителни органи и те да си свършат работата, съобщи Лозан Панов  Лозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 година в София. Завършва висшето си обучение в Софийския университет, като посочи, че дали Андон Миталов ще бъде изслушан, зависи от неговото искане.

Припомняме ви, че през вчерашния ден стана ясно, че арбитър Андон Миталов е със възбрана за влизане в Съединени американски щати. Той е първият българин с черен щемпел от Америка.

Оповестиха кой е българинът със възбрана да влиза в Съединени американски щати

Кой е Андон Миталов?

Кариерата на Миталов стартира през 1991 година, когато като старши лейтенант встъпва в редовете на прокуратурата на Водоснабдителна система. Назначен е за боен следовател в Софийската военна окръжна прокуратура. Само след 3 години и 3 месеца на тази служба Миталов към този момент е преназначен за боен прокурор. Достига до звание майор, когато изненадващо на 29 юли 1999 година подава оставка. 11 години по-късно прави опит да се върне в структурата, само че му е отказано. През 2013-а прави опит да поеме работа в Специализирания съд, само че се проваля на изпита пред Висш съдебен съвет. Миталов апелира и Върховен административен съд и печели делото пред и е назначен за арбитър от Специализирания съд.

3,95 е оценката на арбитър Андон Миталов на устния изпит пред Висш съдебен съвет през 2013 година, когато за повторно се пробва да се върне в правосъдната система. Това демонстрира дело по негова тъжба във Върховния административен съд, който анулира отхвърли на Висшия правосъден съвет да го назначи за спецсъдия, оповестява Правен свят.

Андон Миталов е съдията, който пусна упрекнатият в шпионаж Николай Малинов на среща с Путин.

През ноември предходната година тогавашният основен прокурор Сотир Цацаров заяви, че точно Андон Миталов е разрешил ръководителят на придвижване "Русофили " Николай Малинов да напуща страната, макар че е разследван за шпионаж в интерес на Русия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР