Председателят на УС на Спортист (Своге) Петър Веселинов разпространи отворено

...
Председателят на УС на Спортист (Своге) Петър Веселинов разпространи отворено
Коментари Харесай

От Спортист се оплакаха от рефера Станимир Тренчев: Държа се арогантно и каза, че всички сме лаици

Председателят на УС на Спортист (Своге) Петър Веселинов популяризира отворено писмо до Съдийската комисия на БФС. То е обвързвано с рефера Станимир Тренчев, който управлява дуела против Янтра. От тима настояват, че съдията се е отнесъл надменно с тях.

Ето какво написаха от Спортист:

Изявление от Петър Веселинов, ръководител на УС на ПФК " Спортист 2009 " гр. Своге, по отношение на извършената футболна среща от Б ПФГ сред тимовете на " Спортист 2009 " гр. Своге и " Янтра 2019 " гр. Габрово на 14.03.2022 година

Уважаеми членове на съдийската комисия на БФС,

Много рядко в моята активност на футболен активист и член на управителния съвет на футболния клуб си разрешавам да върша изказване посредством медиите/копие до Вас/ за съдийството в дадена футболна среща, тъй като смятам, че ние като ръководители и радетели на футбола в България би трябвало да гледаме обективно и независимо за неговото развиване на всички равнища, освен на клубна основа, само че и във всички останали аспекти /това включва и съдийството/.
 Спортист и Янтра не се победиха в Своге
Спортист и Янтра не се победиха в Своге

Срещата приключи при тъждество 1:1

Визирам последната среща на нашия тим, като напълно обективно и независимо регистрирам, че се представихме под равнището, което изисквам от треньори и състезатели в дадена среща. Също по този начин в никакъв случай не съм си разрешавал да разясня съдийските отсъждания, тъй като смятам, че има избрани длъжностни лица, които професионално и задълбочено вършат това. Във дадения случай си разрешавам да наруша това мое виждане, смятайки, че бяхме очевидно ощетени от основния арбитър господин Станимир Тренчев, за отсъдената дузпа в интерес на тима на Янтра - Габрово.

Не смятах да отбелязвам и тази очевидна обстановка, която ощети тима ни и изрично повлия на крайния резултат от срещата, тъй като постоянно съм считал, че съдията може да сбърка несъзнателно в отсъжданията си, като това постоянно е било част от футболната игра, което аз съм приемал абсолютно.

Но след края на футболната намира се сблъскахме с безусловно надменно държание на основния арбитър, който твърдеше, че всички присъстващи на дадената среща са лаици, че неговото мнение е меродавно и дадената обстановка не го интересува, макар, че бяхме подготвени да покажем запис и фотоси, на които ясно се вижда, че е сбъркал. Мисля, че едно такова държание изключително към хората, които влагаме и построяваме тимове в тази икономическа конюнктура е извънредно неуважително.

Обръщам внимание на този факт, тъй като се увещавам, че съдиите в ранглистата на А ПФГ, се отнасят непрофесионално към назначенията си за срещите от Б ПФГ, като надали не си мислят, че могат да управляват дадената среща, без да покажат и 50 - % от опциите си.

Аз персонално и управлението на футболния клуб постоянно сме правили всичко което се изисква по разпоредба и нормативни документи, всички длъжностни лица ангажирани със футболните срещи на отбора, да имат условия за професионално осъществяване на уговорките си преди, по време и след привършване на футболната среща, като уповавам се, че надлежно и ние би трябвало да получим такова в границите на разрешеното и положителните нрави, които би трябвало да съществуват сред нас.

Затова обръщайки се към Вас, МОЛЯ да заострите вниманието на съдиите, че тимовете от второто равнище на футбола, са също толкоз значими и имат хора с знания и престиж в щабовете си, които могат да преценят вярно дадените обстановки. Надявам се, че и отсега нататък ще бъдем дружно всички за развиването на футбола в позитивна посока и чакам положителните нрави и обективността да бъдат ръководещия принцип в връзките ни.

С почитание: Петър Веселинов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР