Председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев се срещна

...
Председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев се срещна
Коментари Харесай

КСБ се срещна с председателя на регионалната комисия в НС

Председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев се срещна през днешния ден с ръководителя на парламентарната комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление в 48-ото Народно заседание инж. Коста Стоянов.

На диалога от страна на Камарата участваха още Любомир Пейновски, член на Изпълнителното бюро, инж. Любомир Качамаков, ръководител на регионалното посланичество в София, инж. Благой Козарев и Савин Ковачев, шеф на правната дирекция.

Инж. Стоянов беше осведомен с продължаващите над година и половина старания на КСБ за въвеждане на индексация на строителните контракти с обществени възложители. Едва през септември служебното държавно управление одобри методика, само че е належащо да бъде направена единна директива за използването й, с цел да се предотврати субективното й пояснение от другите възложители.

България е единствената страна без работеща методика – от това страдат и компаниите, и бюджета, ще пострадат и плановете. Нужна е политическа воля за индексирането, показаха позиция представителите на КСБ.

Инж. Стоянов беше осведомен и със мнението на браншовата организация по отношение на насоките за кандидатстване по програмата за енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд. Според КСБ препоръчаните оптимални референтни стойности за строително-монтажни работи са незадоволителни за сполучливо постигане на заложените цели като реализиране на клас на енергопотребление “В ” или по-висок и най-малко 30% икономисване на първична сила, потребление на възобновими енергийни източници и други И с цел да бъдат изпълнени задачите е належащо повишение на стойностите с 80 лева./кв. м. като за здания до 8 надземни етажа с жилищно предопределение да са 310 лева./кв. м., а за здания над 8 етажа – 330 лева./кв. м. В противоположен случай, понижените референтни стойности биха довели до риска от понижен обсег на дейностите, неприятно качество и до компрометиране на устойчивото енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд, е мнението на КСБ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР