Председателят на УС на Камарата на строителите в България /КСБ/

...
Председателят на УС на Камарата на строителите в България /КСБ/
Коментари Харесай

Строители излизат утре на протест в София

Председателят на УС на Камарата на строителите в България /КСБ/ инж. Илиян Терзиев заяви на конференция, че на следващия ден, 12 декември от 7.00 до 12.00 часа ще има мирна проява с към 1000 машини - строителна техника, в отбрана на сектора.

Машините ще са без вериги и ще бъдат разположение по бул. "Цариградско шосе " в сектора от огромен търговски център в посока - излаз от София. Ще бъде импортирана и подписка в поддръжка на строителните компании в Президентството и в Министерски съвет, подкрепена от към 53 000 души. Дейностите са продължение на акцията на Камарата "Аз съм строител ". Подписката ще бъде връчена в 9.30 ч. в Народно събрание, след което в Министерски съвет и Президентството.

С подписката и утрешното събитие ние споделяме на политиците: "Чуйте и ни вижте! Вие вършете вашата работа и ни осигурете успокоение, с цел да вършим ние нашата ", добави Илиян Терзиев и предизвести, че в случай че не бъдат чути, строителите ще премине към протестни деяние в отбрана на правата им, работата, законността и сигурността.

От Камарата упорстват в подписката да спре потреблението на сектора за политически цели и предизборна пропаганда, прекратяване на разпространението на недоказани обществени изказвания за корупция в строителството, да има сигурност и предвидимост за сектора, системност и предвидимост за развиването на бранша, изключително в дълготраен проект, съблюдаване на законите както от сектора, по този начин и от политиците, възстановяване на Закон за устройство на територията и Закон за обществените поръчки, да се вкара отговорност за всеки участник в строително-инвестиционния развой, да има политика за подготовка на фрагментите. Друго искане на сектора е да продължи програмата за енергийна успеваемост на многофамилните жилища, в която над 1000 са били компаниите, работили по нея, а над 70 000 са били заетите.

От КСБ желаят да се сътвори опция да се търси отговорност от субектите, които основават и популяризират погрешна информация. Според управлението на камарата браншът е подложен на унищожително отношение, като съгласно организацията евентуално задачата на офанзивите е даже и очистване на българските компании преди началото на огромните планове по европейски стратегии и по този метод на непознати компании да бъде възложен българският строителен бранш. От Камарата са обезпокоени от безотговорното съгласно тях говорене, което те дефинират като национално изменничество, тъй като може да докара до прекъсване на фондовете в България, които обезпечават над 80 на 100 от заетостта в бранш "строителство ". От Камарата са обезпокоени от това какво би се случило с хилядите чиновници и фамилиите им, в случай че останат без работа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР