Председателят на Управителния съвет (УС) на сдружението Левски на левскарите“

...
Председателят на Управителния съвет (УС) на сдружението Левски на левскарите“
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЕ: Левски продължава да се издържа от феновете

Председателят на Управителния съвет (УС) на сдружението „ Левски на левскарите “ Димитър Костадинов даде изявление за предаването „ Арена спорт “, в което приказва за помощта, която той и останалите членове на сдруженито могат да обезпечат на „ Синия клуб “ в битката му за оцеляване.

Костадинов съобщи, че към този миг Левски не е подвластен от „ Левски на левскарите “ и обясни какъв брой е значимо хората да станат част от сдружението.

„ Не мога да кажа, че все още ПФК Левски е подвластен от „ Левски на левскарите “. Нашата концепция е да обединим колкото се може повече левскари, с цел да осигурим по-голям финансов запас и да бъдем по-значими като финансова помощ за клуба, когато той се нуждае от това. Левскарите станахме прословути с тези акции за избавяне на обичания си клуб. Още при започване на предходната година иницирахме акцията „ Левски е безконечен “, която реализира непредвидени даже за нас резултати и то след първата акция през 2020 година, когато събраната сума беше към 6 милиона лв.. В момента мисля, че събраните средства са към 8-9 милиона. Искам обаче да кажа, че има основна разлика сред това да си участник в акция и в съдружие. И двете са за събиране на средства, само че акцията се иницира, организира се и отшумява, до момента в който присъединяване в сдружението е един дългогодишен ангажимент. Чрез членския импорт в сдружението, който при нас е 200 лв. на година, се натрупват средства, които да се употребяват по скъпи за клуба посоки. Аз имам вяра, че левскарите разполагаме с десетократно по-голям капацитет от това, което сме създали досега “, стартира Костадинов.

Председателят на УС на сдружението разкри още, че от „ Левски на левскарите “ са изцяло подготвени да влязат и в ръководството на клуба, в случай че получат 10-те% от акциите, които сега се държат от „ Тръст Синя България “.

„ За Левски да бъде управителен от сходно съдружие не е нищо ново, защото клубът е бил основан по сходен метод. Финансовият запас, с който и сега Левски се устоя се обезпечава от последователите. Веднъж посредством към този момент упоменатите акции и повторно през спонсорите на клуба, които на процедура обезпечават артикули за почитателите. Това не е нищо нечувано в международен мащаб, а в Германия даже е законово открито, че 51% от акциите на клубовете са в ръцете на фенски структури. Ние сме подготвени да влезем в ръководството на клуба. На последното съвещание на „ Тръст Синя България “ даже беше гласувано техните 10% от акциите да бъдат трансферирани към нашето съдружие “, показа той.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР