Председателят на Управителния съвет на ПФК Левски“ Даниел Боримиров след

...
Председателят на Управителния съвет на ПФК Левски“ Даниел Боримиров след
Коментари Харесай

Даниел Боримиров: Невероятно преживяване бе да играя отново за „Мюнхен 1860“

Председателят на Управителния съвет на ПФК „ Левски “ Даниел Боримиров след две десетилетия още веднъж облече екипа на „ Мюнхен 1860 “ за срещата на ветераните от някогашния му тим с „ Байерн “ в мач, отдаден на 50-та годишнината на „ Олимпиащадион “ и 50 години от Олимпиадата в Мюнхен.

„ Срещнах се с моите сътрудници от преди 20 години. Преживяването беше необикновено “, изясни Боримиров. Той показа, че в събота, зедно с някогашните му съотборници, са следили успеха на настоящия тим на „ Мюнхен 1860 “ над „ Веен “ с 3:1. „ По време на мача оповестиха, че сме на стадиона. Публиката стана на крайници и ни приветства. Беше вълнуващо. Всички последователи бяха доста щастливи, че ни виждат дружно и ни пожелаха да се събираме по-често “, описа той. Боримиров си напомни времето, което прекара като футболист на „ Мюнхен 1860 “, като се видя и с други ветерани като Бернард Винклер, Хорст Хелд, Марко Курц, Мани Бендер, Михаел Динцей, Холгер Грайлих и други.

Двубоят сред ветераните на двата мюнхенски тима „ Байерн “ и „ Мюнхен 1860 “ бе в неделя и приключи с 8:6. Срещата се игра пред към 25 000 почитатели. Треньор на спечелилите бе Щефан Ефенберг, а головете за „ баварците “ означиха Елбер, вратарят Ханс-Йорг Бут от дузпа, Звездан Мисимович, Ивица Олич /два гола/, Пауло Серджио, Клаудио Писаро и Марсел Витечек.

Треньор на „ Мюнхен 1860 “ бе Вернер Лоран, а головете означиха Саша Мьолдерс на три пъти, Щефан Ризингер и два гола на Бени Лот. За спечелилите присъединяване взеха още звезди като Даниел ван Буйтен, Мартин Демикелис, Клаус Аугенталер, Сами Куфур и други.

Двубоят се игра под мотото „ Обединен Мюнхен “ в две полувремена по 35 минути. Събраните средства ще отидат за детска фондация от Мюнхен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР