Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан

...
Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов се включи в онлайн дискусия за Китай

Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов взе участие в онлайн полемика за провокациите пред сигурността, произлизащи от Китай, проведена от Парламентарния конгрес по разузнаване и сигурност на конгресмена Робърт Питинджър.

В рамките на полемиката бе прегледана ролята на Китай в световната стопанска система и политика, както и какви провокации генерира методът и стремежите на азиатската страна пред сигурността на евро-атлантическото пространство. Конгресмен Джордж Холдинг обърна внимание на “капаните от задлъжнялост”, които Китай основава за редица страни от развиващия се свят, с които си подсигурява икономическо и политическо въздействие.

Френският сенатор Оливие Кадик обърна внимание, че китайският метод към разгръщане на въздействието на Китайската комунистическа партия се състои от три детайла: разширение на китайската интернационална търговия, надзор на популацията, в това число и посредством новите технологии, и разрастване на военна мощност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР