Председателят на Управителния съвет на Етър и членът на клубната

...
Председателят на Управителния съвет на Етър и членът на клубната
Коментари Харесай

Етър: Основната цел е да спасим отбора, мястото ни е в елита

Председателят на Управителния съвет на Етър и членът на клубната администрация Цанко Цветанов дадоха през днешния ден конференция в " Пресклуб България " в София, на която приказваха за главните цели пред управлението и " виолетовите ".

" Ръководството е осигурило всички нужни условия за Етър. Аз оказвам помощ доколкото мога със препоръки, когато ме потърсят. Етър остави в последните 3-4 години нелоша диря в Първа лига. В момента е на нежеланото последно място и се надявам, че ние като управление сме обезпечили всички условия на спортно-техническия щаб и футболистите да се показват по най-хубавия метод и да запазят мястото си ", съобщи Цанко Цветанов.

" В кратковременен проект задачата е оставане в Първа лига, само че в случай че това е самоцел, не приказва добре за всеки клуб. Етър има огромни обичаи, упоритостта на новия УС е да влага повече в инфраструктура, в построяването на положителни условия за работа. Да, хубаво е Етър да е в елита, тъй като е под светлините на прожекторите. Но това е краткосрочната ни цел. Няма да е елементарно, задачата е сложна, само че хубавото е, че разликата от десетото място е единствено 3 точки. Така че следва забавен пролетен полусезон. "

" За късия интервал, в който сме отпред на Етър, свършихме много работа. Основната ни цел за тази година е да спасим тима от изпадане. Етър е дал доста на българския футбол и съм уверен, че мястото ни е в Първа лига ", сподели Деян Куздов.

" Много неща остават скрити от медиите, само че ние работим дълготрайно – влагаме доста старания в школата, направихме доста организационни промени и в треньорския й състав, обръщаме огромно внимание на юношите. Благодарен съм на треньорския щаб, тъй като обръща внимание на подрастващите. Искаме да даваме късмет на младите гении.

Подготовката бе натоварена, разделихме се с много играчи, успяхме да притеглим играчите, които треньорското управление искаше от нас. Смятам, че можем да се преборим за оставането си в елита. Може би доста зложелатели ще останат разочаровани, само че Етър ще има по-добро равнище напролет. Благодарен съм на Цанко Цветанов и на целия УС за работата, която прави. Във Велико Търново е потвърдено, че не може да се работи по модела за еднолично ръководство и ние работим дружно.

Съумяхме да наложим финансова дисциплинираност и изпълняваме рамката на бюджета, който сме приели, като се простираме съгласно опциите си. Но се развиваме освен спортно-технически, а и организационно. Да, не е елементарно. Искам да благодаря на великотърновския бизнес, който ни поддържа, и на Община Велико Търново за съдействието. Заедно ще осъществим и краткосрочните, и дълготрайните цели.
Знаем какво име е Димитър Бербатов и каква диря е оставил в българския футбол. Аз съм благополучен от обстоятелството, че той избра първите си стъпки като треньор да направи във Велико Търново, тъй като това остава в историята. Благодарни сме му за помощта, която оказва. Той е част от екипа на Александър Томаш, работи самостоятелно с нападателите, като им оказва помощ да развият своите качества – позициониране, завършващ удар. Със сигурност им оказва помощ доста и психически, тъй като те усещат поддръжка от такова огромно име. Смятам, че неговото завръщане е потребно освен за Етър и Велико Търново, а и за целия български футбол. Хора, които са се потвърдили и заслужили, би трябвало да бъдат част от българския футбол, в случай че желаеме да вървим напред.

Звучи клиширано, че във всеки мач излизаме за победа, само че това е реалност. Колкото и нереалистично звучи за някои хора, ние ще отидем в Разград да се борим за победа против Лудогорец и се надявам да се поздравим с триумф. Както и във всеки идващ мач. Нашата цел е оставане в елита, това минава през доста сложни мачове и победи, които се надявам да спечелим. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР