Председателят на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура“ инж. Венцислав

...
Председателят на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура“ инж. Венцислав
Коментари Харесай

Председателят на АПИ В. Ангелов представи предимствата на новия тунел Железница

Председателят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Венцислав Ангелов сподели на представители от Европейския център за транспортни политики системите за сигурност в тунел „ Железница “ на автомагистрала „ Струма “. В края на януари за оборудването бе подписан Акт 15 за довеждане докрай на строителните работи.

„ Железница “ е най-дългият пътен тунел, изграждан до момента у нас, с две обособени тръби за придвижване в посока. Дължината на всяка е към 2 км. Съоръжението е с енергоефективно осветяване, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, умна система за ръководство на трафика, спешни SOS кабини, аудио и радио обявяване, електронна система за надзор на достъпа и т. н.

Чрез симулация на разнообразни обстановки, които биха могли да зародят в тунела, на представителите от неправителствената организация бяха показани по какъв начин работят вентилационните системите при задимяване, натоварен трафик и т. н. Както и по какъв начин водачите ще могат да подадат сигнал от спешните SOS кабини при положение на случай.

Разгледани бяха и напречните връзки сред двете тръби, които ще са за евакуация при тежка злополука. Тунел „ Железница “ има 2 напречни връзки за коли, по които ще могат да минават коли за спешна помощ, пожарни и други профилирани машини, и 4 за пешеходци.

На представителите от неправителствената организация бе показана и хеликоптерната площадка, която е след тунела, пътувайки от София към Кулата. За първи път на инфраструктурен обект е построено сходно оборудване за да се обезпечи опция за кацане на медицински хеликоптери за бърза реакция при положение на тежък случай в района.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР