Председателят на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура инж. Дончо

...
Председателят на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура инж. Дончо
Коментари Харесай

Поддръжката на пътищата минава на зимен режим

Председателят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов подреди от началото на месец ноември да се вкарва зимното поддържане на републиканската пътна мрежа у нас.

Необходимите дейности за обезпечаване на безвредното пътешестване на водачите по високопланинските пътища и проходи като Петрохан, Троян - Кърнаре, Шипка, Предела, сектори в област Смолян и други се подхващат без значение от метеорологичната прогноза за положително време през идващите 10 дни.

Според заповедта на Атанасов подготовката за зимния сезон върви по график - АПИ организира районни работни заседания за установяване готовността на екипите. В рамките на тази седмица стартират и инспекциите на компаниите, които ще се грижат за пътната конюнктура по републиканските пътища. Проверките целят да се инспектира наличната техника, първични материали - сол, пясък, луга и други.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще вземат участие към 3 000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпространяване на пясък и т. н. Ще се обезпечат към 100 000 тона сол, 300 000 тона пясък и други.

Агенция " Пътна инфраструктура " е наредила на шефовете на 27-те регионални пътни ръководства да наблюдават прогнозите по региони и със повишено внимание да подхващат нужните дейности за обработка на пътищата във високопланинските региони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

Агенция " Пътна инфраструктура " приканва водачите да стартират подготовката на колите си и да сменят летните гуми със зимни. Агенцията моли и водачите да карат деликатно и със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване, нужната отдалеченост и да не подхващат внезапни маневри.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР