Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Апостол

...
Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Апостол
Коментари Харесай

Инспекция на АПИ откри некачествени материали и липса на контрол при ремонта на АМ „Тракия“ край Чирпан

Председателят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Апостол Минчев прави ревизия на строително-монтажните работи на стратегически пътни обекти, оповестиха от пресцентъра на АПИ.

На 3 юни при инспекция на ремонтните действия в сектора от Автомагистрала „ Тракия “ сред Чирпан и Стара Загора е установено: вложение на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали; несъблюдение на техническите инструкции от страна на строителя; липса на способен механически началник по асфалтополагане; липса на способен механически надзор; липса на сполучлив проектантски и авторски надзор. Отговорни за това са компанията строител, строителният контрол и проектантът.

При ревизия на ремонтните действия на сектора от Автомагистрала „ Марица “, в региона на Свиленград, е открито неопределено, некачествено и механически неуместно проектантско решение на преходите насип - мост, повреди по градивни детайли и откосите на мост, на който се правят строителни работи. Проектантът на обекта се е държал неуважително. АПИ като възложител на строително-монтажните работи ще изиска осъществяването на самостоятелна техническа експертиза и ще бъде търсена отговорност от проектанта, в това число финансова и прекъсване на авторските права.

Инспекциите на стратегически пътни обекти на ръководителя на УС на АПИ инж. Апостол Минчев не престават.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР