Председателят на UBS Group AG Аксел Вебер заяви, че швейцарската

...
Председателят на UBS Group AG Аксел Вебер заяви, че швейцарската
Коментари Харесай

UBS предупреди за бъдеща мощна корекция при bitcoin

Председателят на UBS Group AG Аксел Вебер съобщи, че швейцарската банка няма желание да търгува с bitcoin или да го предлага на своите клиенти, защото от ден на ден страни обмислят въвеждането на регулации, което ще докара до " мощен " спад в цената на криптовалутата.

" Страхуваме се, че в бъдеще, в случай че тези вложения се спукат и пазарът преживее промяна, вложителите ще търсят " кой ни продаде това? ", сподели той пред Bloomberg TV в коридорите на Световния стопански конгрес в Давос.

Има доста знаци, че стягането на регулациите е напът - Южна Корея дебатира допустима цялостна възбрана за криптоборси поради терзания относо пране на пари и отбягване на налози, а Китай също подхваща ограничения към този момент и против " копачите ". По-рано този месец Европейската комисия съобщи, че може да ускори регулациите поради заплаха от ценови балон.

И до момента в който банките от ден на ден се интересуват от блокчейн, технологията под bitcoin, те нямат предпочитание да влагат парите на клиентите си в криптовалути.

Но има и такива, които си трансформират мнението в позитивна тенденция. Тиджан Тиам, основен изпълнителен шеф на Credit Suisse Group AG, съобщи през ноември, че bitcoin е " самата формулировка за балон ", само че в през днешния ден изясни, че " цифровите валути имат бъдеще " и че е " почитател на блокчейн ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР