Председателят на ЦК на партията на комунистите на Русия Максим

...
Председателят на ЦК на партията на комунистите на Русия Максим
Коментари Харесай

Комунистите в Русия: Национализация за McDonald’s и KFC, сменяме ги с държавни ресторанти

Председателят на Централен комитет на партията на комунистите на Русия Максим Сурайкин предложи да се национализират заведенията за хранене McDonald’s и KFC, да се слагат на тяхно място държавни заведения за хранене, предлагащи изключителни съветски ястия, и да се употребяват портрети на Чапаев и Будьони и червени звезди за брандиране.

Това е отговор на новината от вторник, че McDonald`s разгласи, че краткотрайно ще затвори 850 заведения за бързо хранене в Русия поради обстановката към Украйна и ще прекрати всички интервенции на пазара.

Както Крис Кемпчински, основен изпълнителен шеф на корпорацията, изясни, всички 62 000 чиновници на McDonald`s в Русия ще запазят заплатите си. Също във вторник американската компания Yum! Марки (марки KFC, Pizza Hut) обявиха, че са спрели вложенията и развиването си в Русия, пренасочвайки облагите „ за филантропични цели “.

Сурайкин сподели, че е изпратил зов на премиера Михаил Мишустин с предложение за национализиране на заведенията за хранене на McDonald`s и KFC, като на тяхно място се слагат държавни заведения за хранене, които оферират извънредно съветски ястия.

„ В отговор на недружелюбните стъпки на редица страни, предлагам да прехвърлим в благосъстоятелност на Руската федерация всички пространства и уреди на McDonald’s и KFC “, сподели Сурайкин пред организацията.

Според него храната в тези кафенета била „ нездравословна “, а самите те „ носели облага на тези страни, които в този момент се държат неточно по отношение на Русия “.

Той счита, че е належащо да се отвори нова единна мрежа от здравословно хранене, като се употребяват извънредно съветски предписания и домашни артикули за това.

„ Нека се назовава да вземем за пример „ Нашият отговор на Чембърлейн “: това повече от безапелационно ще показва неизменността на антируската политика на някои страни. Убеден съм, че съветският борш и котлетите ще бъдат толкоз известни, колкото бургери и пържени картофи.

Крайно време е да изхвърлим от страната си тази западна бърза храна и символиката на жълтите букви „ М “ и профила на полковник Сандърс, който по принцип наподобява на Троцки, което е непоносимо за мнозина “, добави Сурайкин. За брандиране на нови заведения той предложи да се употребяват портрети на руските командири Чапаев или Будьони, както и червени звезди.

„ Нека непознатите сътрудници да видят, че техните наказания единствено разсънват историческата памет и самосъзнанието у народа ни “, счита политикът.

Според Сурайкин е належащо да се разпознават като цяло всички заведения за публично хранене, кафенета и заведения за хранене, принадлежащи на вражески страни, неотложно да се национализират и да се включат в мрежата за публично хранене „ Нашият отговор на Чембърлейн “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР