Председателят на Централния съвет на евреите в Германия Йозеф Шустер

...
Председателят на Централния съвет на евреите в Германия Йозеф Шустер
Коментари Харесай

Не се забелязва емиграция на евреи от Германия въпреки нарастващия антисемитизъм

Председателят на Централния съвет на евреите в Германия Йозеф Шустер не е забелязал емиграция на евреи от Германия макар възходящия брой антисемитски произшествия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1308
В оповестено през днешния ден изявление пред в. " Райнише пост " Шустер дава отговор, че " несъмнено не следя емиграция на евреи от Германия. " Винаги има хора, които се реалокират в Израел по религиозни аргументи, добави Шустер, само че съгласно него няма признаци това да става по политически аргументи - " за разлика от Франция, където има ясно изразено изселване на евреи ".

След терористичното нахлуване против Израел от страна на палестинската ислямистка организация " Хамас " и други на 7 октомври в Германия също се регистрира внезапно повишаване на броя на антисемитските произшествия, в това число неприязън, словесни обиди, маркиране на жилищни здания със звезди на Давид и опит за палеж на берлинска синагога. Освен това по време на митинги бяха издигнати антиизраелски лозунги и плакати, напомня ДПА.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР