Председателят на ТЕЛК - Ловеч, Донка Минкова, е била задържана

...
Председателят на ТЕЛК - Ловеч, Донка Минкова, е била задържана
Коментари Харесай

Шефът на ГДБОП: Шефката на ТЕЛК - Ловеч е обвиняема за подкуп

Председателят на ТЕЛК - Ловеч, Донка Минкова, е била арестувана като обвинена за рушвет, както и един от медиаторите в даването на суми към чиновници на ТЕЛК, заяви окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков на взаимен брифинг с Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП.

Те са в ареста за 72 часа. Предстои да им бъде поискана непрекъсната мярка " задържане под стража ".

Задържането е по отношение на досъдебно произвеждане за рушвет, формирано преди година в Окръжна прокуратура - Ловеч, след оперативна разработка на ГДБОП, касаеща длъжностни лица на ТЕЛК - Ловеч. В рамките на досъдебното произвеждане през вчерашния ден /30 януари/ са били осъществени претърсвания и изземвания на доста документи, компютри, телефони и значително сума пари от 17 адреса в Ловешка област. Действията са касаели активността на ТЕЛК - Ловеч. В арестувания медиатор са били открити 13 хиляди лв.. Той ще бъде упрекнат в няколко закононарушения, съобщи Вълков. Той добави, че все още се организират разпити на голям брой очевидци, една част от тях от ромски генезис, които в последните две години са получавали непозволено решения от ТЕЛК - Ловеч, с избран, в множеството случаи повишен, % на неработоспособност. В огромна част от случаите при лицата, които са получавали такива решения, не са били налични болести. Според окръжния прокурор десетки лица са се употребили от такива решения на ТЕЛК. През идващите дни, след преценка и разбор на събраните доказателства, ще се реши какъв брой още лица ще бъдат привлечени като обвинени, включително един или двама лекари.

Валентин Вълков добави, че в схемата е забъркана цялата комисия на ТЕЛК - Ловеч, която е от четирима индивида, както и още един-двама лекари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР