Председателят на ТЕЛК – Ловеч, д-р Донка Минкова остава за

...
Председателят на ТЕЛК – Ловеч, д-р Донка Минкова остава за
Коментари Харесай

Съдът остави за постоянно в ареста шефката на ТЕЛК – Ловеч

Председателят на ТЕЛК – Ловеч, доктор Донка Минкова остава за непрекъснато в ареста, постанови Ловешкият областен съд след дълготрайно съвещание. 
Адвокатът на лекарката Стефан Гецов изиска отказ на правосъдния състав, защото от ареста й през вчерашния ден тя била обект на медиен интерес, без да е приета за отговорна, а това можело да повлияе на докладчика по делото.
Заседанието бе прекратено по искане на отбраната, с цел да може доктор Минкова да се запознае с материалите на обвиняването. След подновяването му юристът показа голям брой експертизи, съгласно които шефката на ТЕЛК има разнообразни болести. Той изиска назначение на съдебномедицинска експертиза, която да даде умозаключение може ли карцерът да обезпечи на докторката условия и храна, отговарящи на влошеното й здравословно положение. Самата доктор Донка Минкова удостовери в отговор на журналистически въпрос, че е освидетелствана от ТЕЛК и има 95% неработоспособност.
Съдът обаче отхвърли като безпричинно настояването за съдебномедицинска експертиза и даде ход на делото. От думите на наблюдаващия прокурор Димитър Димитров стана ясно, че при претършуване в жилището на шефката на лекарската комисия е открита забележителна сума пари и три папки с медицински документи с по 500 лева във всяка от тях. Той настоя съдът да наложи най-тежката мярка за неотклонение не тъй като обвинената може да се укрие, а с цел да не влияе на наранени по делото.
В момента се преглежда мярката на другия обвинен – медиатора Валентин Румянов от луковитското село Дерманци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР