Председателят на страната домакин на Г-20 Индия Нарендра Моди обяви,

...
Председателят на страната домакин на Г-20 Индия Нарендра Моди обяви,
Коментари Харесай

Декларацията на Г-20: Призоваваме всички държави да спазват принципите на международното право

Председателят на страната хазаин на Г-20 Индия Нарендра Моди разгласи, че декларацията е била призната в първия ден от срещата на върха този уикенд. Въпреки че, групата е надълбоко разграничена във връзка с войната в Украйна, консенсус беше открит. Лидерите бяха раздлени на две – западните страни упорстваха за мощно наказание на Русия в лидерската декларация, до момента в който други страни упорстваха тя да бъде съсредоточена върху по-широкообхватни стопански въпроси.

“Призоваваме всички страни да съблюдават правилата на интернационалното право, в това число териториалната целокупност и суверенитет, интернационалното филантропично право и многостранната система, която подсигурява мира и стабилността. Приветстваме всички подобаващи и градивни начинания които поддържат постигането на изчерпателен, обективен и дълготраен мир в Украйна. Използването или опасността за потребление на нуклеарни оръжия е неприемливо ”, се споделя декларацията.

“Благодарение на упоритата работа на всички екипи ние успяхме да реализираме консенсус по отношение на декларацията от срещата на върха на водачите от Г-20. Обявявам приемането на тази декларация ”, съобщи Моди пред водачите в Делхи, в това число президента на Съединени американски щати Джо Байдън и държавни и държавни ръководители от целия свят.

Досега другите възгледи за войната пречеха на постигането на съглашение по даже едно официално съобщение от министерските срещи по време на индийското председателство на Г-20 през тази година.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР