Председателят на Столичният общински съвет (СОС) Георги Георгиев откри първото

...
Председателят на Столичният общински съвет (СОС) Георги Георгиев откри първото
Коментари Харесай

Откриха фестивал за графити и улично изкуство в София

Председателят на Столичният общински съвет (СОС) Георги Георгиев откри първото издание на фестивала за графити и улично изкуство " МОСТЪ " . Това заяви БГНЕС. Мостът " Чавдар " се трансформира в първото свободно пространство в София за изобразяване на графити.

Георгиев уточни, че СОС поддържа основаването на свободни пространства за графити артистите. Той разясни, че места като това под моста " Чавдар " се облагородяват и боядисват. По думите му на тези места младите улични създатели могат да намерят поле за изява.

Георгиев акцентира, че през последните месеци са предоставени места за два големи стенописа . Той уточни, че на бул. " Тодор Каблешков " се намира откритата изложба на графити артистите, която е дълга 400 метра.

" Това е методът да работим с младежите, с цел да увличаме и младежите и подрастващите с две доста значими послания. На първо място - свободните актьори имат своето място да се показват свободно в София, и на второ място - да запазим архитектурния образ и културното място, което има нашият град ", посочи ръководителят на СОС.

Георгиев добави, че се работи старателно по обезпечаването на още пространства за графити.
 Почистиха над 4 000 кв. м графити в София от началото на годината
Почистиха над 4 000 кв. м графити в София от началото на годината

Тече почистването на графити от ул. " Цар Иван Асен II "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР