Председателят на столичния предизборен щаб на БСП и лидер на

...
Председателят на столичния предизборен щаб на БСП и лидер на
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Не участвах в изключването на Георги Гергов, това е принципна позиция

Председателят на столичния избирателен щаб на Българска социалистическа партия и водач на социалистите в София Калоян Паргов не е взел участие в гласуването на Националния съвет за изключване на Георги Гергов. Това разгласи самият той в предаването " Офанзива ", като посочи, че позицията му е кардинална още от времето на отстраняването на Георги Първанов и Румен Петков.
Още по тематиката
" Тогава не дребна част от софийската организация, в това число и аз, напуснахме залата и не участвахме в гласуването. Оттогава това е кардинална политика, която една част от градската организация следваме. Не участвах в гласуването по изключването на Иван Иванов от Варна. Същото направих и с Георги Гергов. Считам, че не това е методът. В момента имаме други задания - подготовката, провеждането и спечелването на изборите. Ще се върна една година обратно - декември, 2019 година След локалните избори, на прага на вътрешнопартийната акция. Тогава от трибуната на Националния съвет споделих, че вместо ненавист би трябвало да сеем обич. Омразата може да е кратковременен мощен мотиватор, само че крайният резултат е отрицателен постоянно за този, който я сее ", съобщи Калоян Паргов.

В качеството си на ръководител на столичния избирателен щаб на Българска социалистическа партия той се зарече да направи оптималното, с цел да способства за допустимо най-голям резултат за левицата на парламентарния избор.

" Имаме всички шансове да спечелим тези избори. В момента ни следва една значима задача, а точно - смяната на България. Не бива да се концентрираме във вътрешнопартийните проблеми, които нищехме през предходната година. През последните 4 години Българска социалистическа партия потвърди, че е опозицията и непрестанно демонстрира, че може да бъде опция на настоящия модел. В момента би трябвало да създадем всичко допустимо това да се осъществя в тези избори ", сподели още Калоян Паргов.

Той дефинира за допустима " всяка една дата за изборите, стига епидемиологичната конюнктура да разрешава естественото протичане на процеса ".

По отношение на президентските избори Калоян Паргов съобщи, че не вижда причина Българска социалистическа партия да не номинира за повторно двойката Румен Радев - Илияна Йотова. Въпреки това обаче той не скри, че споделя част от рецензиите към президента, защото " в действителност в даден миг се минава една граница ".

За образец Паргов даде " скорошния случай с президента на една страна ", когато Радев разгласи, че министър председателят Борисов е доверено лице на Реджеп Тайип Ердоган.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР