Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свиква извънредно заседание

...
Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свиква извънредно заседание
Коментари Харесай

Извънредно заседание на Столичния общински съвет заради мигрантите

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров привиква изключително съвещание този четвъртък от 10:00 часа по тематиката за сигурността в София, заяви Bulgaria ON AIR. Още в петък, след появилите си информации за случаи на принуждение в столицата, шефът на градския парламент и кметът на Столичната община Васил Терзиев организираха диалог, на който разискаха опцията да бъдат поканени представители на Министерство на вътрешните работи, Столична дирекция на вътрешните работи, Държавната организация за бежанци и дирекция " Сигурност " по отношение на подхванатите дейности по съответните случаи и активността на институциите за запазване на публичния ред в София през миналата година, както и за плануваните ограничения за подобряването им през актуалната година.

Кметът Васил Терзиев и ръководителят на СОС Цветомир Петров приканват диалогът за сигурността в София да се води градивно и на бази на обстоятелства, а не да се позволява политическа далавера и да се всява суматоха в обществото.

" Свиквам актуалното съвещание по две аргументи – първата от тях е, че спокойствието и сигурността на столичани са наш приоритет, а втората е за трезво да проучваме обстановката и да предприемем нужните ограничения за подобряването ѝ. Недопустимо е да се употребяват, както се оказа битови произшествия за трупане на политически дивиденти ", съобщи Петров.

" Призовавам всички общински съветници да подхождаме прагматично и отговорно във връзка с тази деликатна тематика. Нека първо да чуем какво споделят способените институции, а не да внасяме дезинформация и по-страшното - да насаждаме назадничавост и ненавист сред жителите ", разяснява още ръководителят на СОС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР