Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свика извънредно заседание

...
Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свика извънредно заседание
Коментари Харесай

СЛЕД МИГРАНТСКАТА СИТУАЦИЯ: СОС ще изслуша МВР и агенцията за бежанците на тема сигурност


Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свика изключително съвещание на съвета в четвъртък по тематиката за сигурността в София.

На съвещанието ще бъде дадена информация от министъра на вътрешните работи, основния секретар на Министерство на вътрешните работи и представители на Столична дирекция на вътрешните работи и Държавна организация за бежанците при Министерски съвет по отношение на подхванатите от тях ограничения във връзка зачестилите случаи на принуждение на територията на Столична община. Ще бъдат изслушани представители на Министерство на вътрешните работи и Държавната организация за бежанците при Министерски съвет по отношение на активността през миналата година за запазване на сигурността и публичния ред в столицата, както и за подхванатите ограничения за подобряването им през актуалната година.

Припомняме ви, че още на 8 март, след появилите си информации за случаи на принуждение в столицата, кметът на Столичната община Васил Терзиев организираха диалог, на който разискаха опцията да бъдат поканени представители на Министерство на вътрешните работи, Столична дирекция на вътрешните работи, Държавната организация за бежанци и дирекция „ Сигурност “ по отношение на подхванатите дейности по съответните случаи и активността на институциите за запазване на публичния ред в София през миналата година, както и за плануваните ограничения за подобряването им през актуалната година.

Кметът Васил Терзиев и ръководителят на СОС Цветомир Петров приканват диалогът за сигурността в София да се води градивно и на бази на обстоятелства, а не да се позволява политическа далавера и да се всява суматоха в обществото.

„ Свиквам актуалното съвещание по две аргументи – първата от тях е, че спокойствието и сигурността на столичани са наш приоритет, а втората е за трезво да проучваме обстановката и да предприемем нужните ограничения за подобряването й. Недопустимо е да се употребяват, както се оказа битови произшествия за трупане на политически дивиденти. Призовавам всички общински съветници да подхождаме прагматично и отговорно във връзка с тази деликатна тематика. Нека първо да чуем какво споделят способените институции, а не да внасяме дезинформация и по-страшното – да насаждаме назадничавост и ненавист сред жителите “, разяснява Цветомир Петров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР