Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, кметът на район

...
Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, кметът на район
Коментари Харесай

Георгиев: Всички населени места от район Нови Искър са с нови спортни площадки

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, кметът на регион „ Нови Искър “ Даниела Райчева и общинските съветници Татяна Георгиева, Миглена Атанасова и Стефан Марков откриха актуализирана многофункционална спортна площадка в с. Чепиници. Игрището е с обща повърхност от 560 кв.м. Извършена е замяна на изкуствената тревна настилка, построена е нова защитна ограда. Игрището е със свободен достъп 24/7, за задачата има построена осветителна система с LED прожектори, инсталирани са и футболни порти с мрежи.

Средствата за построяването на спортната площадка са обезпечени от общинския приватизационен фонд с решение на градския парламент. „ Така към този момент всички 14 обитаеми места от регион Нови Искър са с нови или актуализирани спортни площадки. Ние не разделяме децата на такива от центъра на София и от крайните квартали или други обитаеми места. Всички заслужават съвременни спортни стадиони и нашата задача е да се грижим за това.

Въпреки финансовите рецесии, през които преминахме по време на мандата, не спряхме да осигуряваме средства за развиването на спортната инфраструктура в нашия град. Очаквам отговорно държание от страна на сътрудниците на идното съвещание на 14 септември, когато ще гласуваме бюджета на София за тази година, тъй като 2 млн. жители не заслужават да се блокира работата на града, без значение от идните локални избори. “, разяснява ръководителят на съвета Георги Георгиев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР