Председателят на Скупщината и бивш първи дипломат на Белград Вук

...
Председателят на Скупщината и бивш първи дипломат на Белград Вук
Коментари Харесай

Бивш сръбски външен министър обвини Вучич, че води тайни преговори с Тачи и Харадинай

Председателят на Скупщината и някогашен първи посланик на Белград Вук Йеремич твърди, че президентът на Сърбия Александър Вучич води секрети договаряния с президента и премиера на Косово - Хашим Тачи и Рамуш Харадинай , оповестява скопското електронно издание МКД.
Според Йеремич сръбският президент „ несполучливо се пробва да мами интернационалната общественост " и „ да купи в допълнение време за себе си и съдружните си сътрудници " в Прищина.
„ Като период за решение на косовския въпрос се загатва началото на лятото и Вучич в този момент се нуждае от всичко, което може да употребява като смокинов лист. Във вторник Вучич беше в Париж на загадка вечеря с Хашим Тачи, а през днешния ден (неделя) скрито отпътува за Ню Йорк, за което сръбската общност не е осведомена. Той също по този начин води договаряния с Харадинай посредством непосредствен медиатор от обкръжението му ", съобщи Йеремич пред сръбската телевизия Фејс, съобщи Фокус.
Йеремич, който е някогашен министър на външните работи на Сърбия, съобщи, че Вучич е предложил на Запада „ гениална концепция " за продан на южната част на Сърбия за Северно Косово, само че тя е била отхвърлена , защото от дълго време е заречен сключване на всеобхватно съглашение сред Белград и Прищина, което ще разреши на Косово да стане част от Организация на обединените нации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР