Председателят на шведския парламент Андреас Норлен е дал на лидера

...
Председателят на шведския парламент Андреас Норлен е дал на лидера
Коментари Харесай

Възложиха на лидера на социалдемократите да сформира кабинет в Швеция

Председателят на шведския парламент Андреас Норлен е дал на водача на Социал-демократическата работническа партия на Швеции (СДРПШ) Магдалена Андерсон пет дни, с цел да образува ново държавно управление.

" Аз поръчах на Магдалена Андерсон да изследва опциите за съставяне на държавно управление “, е съобщил Норлен на конференция в четвъртък. „ Тя ще ми покаже резултатите до 10:00 часа във вторник ".

По думите на ръководителя, сега стартира процесът по желание на 34-ия по ред министър председател на страната. Норлен се надява, че сформирането на държавно управление ще мине бързо, а гласуването на кандидатурата на министър-председател ще бъде идващия четвъртък. Ако е належащо Андерсон може да изиска в допълнение време.

Стефан Льовен бе освободен в сряда от длъжността министър председател на Швеции и в този момент оглавява преходното държавно управление. На 22 август  Льовен, който ръководеше също СДРПШ, разгласи своята оставка. Конгресът на партията избра на 4 ноември министъра на финансите Магдалена Андерсон за нов водач на партията вместо Льовен.

Норлен е провел диалози с партиите в Народното събрание, с цел да обясни, дали законодателният орган ще  приеме Андерсон като нов министър председател, и ще приготви предложение за кандидатурата за министър-председател. Председателката на Партията на центъра Анни Льоф към този момент съобщи, че нейната партия няма да възрази на тази кандидатура.

Андерсон  /на 54 години/ може да стане първата жена на този пост в Швеция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР